Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Mείωση της βλάβης ο στόχος των εκλογών

Η ενδεχόμενη ήττα στην Αττική κινητοποίησε τον κ. Παπανδρέου και την ηγετική του ομάδα. Ο υγιεινός περίπατος μετατρέπεται σε οδυνηρό εφιάλτη. Τώρα όλα τα "μωρά στη πίστα".
Με πρώτο το πρωθυπουργό,το μεταλλαγμένο Πασοκ αποφασίζει να κάνει εκλογές. Άρθρο στο σημερινό ΒΗΜΑ, διακαναλική συνέντευξη αύριο Δευτέρα και πολλές περιοδείες περιλαμβάνει το πρωθυπουργικό μενού μέχρι τις εκλογές.
Ήρθε η ώρα του σκληρού ροκ. Του κ. Λαλιώτη όχι.
Η έμπνευση δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται απο τον εμπνευστή της. Ας πρόσεχε.
Επανερχόμαστε στο φλέγον θέμα. Η πόλωση, τα διλήμματα και ο "εκβιασμός" των ψηφοφόρων με το "φόβητρο" βουλευτικών εκλογών συνθέτουν τα τρία βάθρα της νεοπαγούς στρατηγικής του κυβερνώντος κόμματος.
Τη συνδρομή τους στη ευόδωση των κυβερνητικών επιδιώξεων,θα καταθέσουν ανεπιφύλακτα εκδοτικά συγκροτήματα, οικονομικοί παράγοντες, ντόπιοι και διεθνείς παράγοντες.
Κοινή πεποίθηση όλων είναι οτι το Πασοκ και χρόνο έχασε και με αντιφατική πολιτική πορεύτηκε. Απο τη μάχη για τον Καλλικράτη οδεύσαμε στις σωτηριολογικές κραυγές. Απο τις διακηρύξεις για λαμπρά αυτοδιοικητικά πρόσωπα καταλήξαμε στις πιό αυθεντικές εκφράσεις των κομματικών μηχανισμών.Η συνάντηση της πολιτικής του "τουρλού" και της αλαζονείας του "κυρίαρχου" στην αποθέωση της.Η αποφυγή της πληρωμής φαντάζει αδύνατη.
Η λογική προσδοκία είναι η "μείωση της βλάβης" και ο περιορισμός των συνεπειών και κυρίως του κύρους του αρχηγού. Για τούτο και να αναμένετε μπαράζ "πολιτικής και οικονομικής τρομοκρατίας" με στόχο τη συσπείρωση του κόσμου της δημοκρατικής παράταξης και την αποφυγή των αναπόδραστων πολιτικών εξελίξεων.Θα δούμε πολλά.
Read more: http://yperpasok.blogspot.com/#ixzz13G7KPBVw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου