Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Στη Βουλή oi απευθείας αναθέσεις Σγουρού

 Το θέμα των έργων που δημοπρατήθηκαν την προηγούμενη τετραετία από τη νομαρχία Αθηνών (επί θητείας του σημερινού υποψήφιου περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού) με το σύστημα «μελέτη - κατασκευή» (στην ουσία, δηλαδή, με απευθείας ανάθεση) «σηκώνει» προεκλογικά η ΝΔ.
Στο πλαίσιο αυτό ο τομεάρχης Εσωτερικών και βουλευτής Λάρισας Χρήστος Ζώης κατέθεσε μαζί με τον συνάδελφό του των Ιωαννίνων Σταύρο Καλογιάννη ερώτηση στον υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας να πληροφορηθεί τον αριθμό των έργων που δημοπρατήθηκαν την προηγούμενη τετραετία από τη νομαρχία Αθηνών με το σύστημα «μελέτη-κατασκευή».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8392

Φήμες ακόμη και για απόσυρσή του και λόγω αρνητικών δημοσκοπήσεων
ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΓΟΥΡΟΥ – ΠΑΣΟΚ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ
Μέχρι τη Δευτέρα οι τελικές αποφάσεις για τα ονόματα από το Μέγαρο Μαξίμου
Σε σύγκρουση μεταξύ της Ιπποκράτους και του νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρού εξελίσσεται η υπόθεση αντιπεριφερειάρχες στη Αττική (η μόνη περιοχή μαζί με τμήμα της Πελοποννήσου που έχει μείνει "ανοιχτή" από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ).
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, ο κ. Σγουρός θέτει ως προϋπόθεση ακόμη και για την κάθοδό του, τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών του στενού του συνεργάτη και πρόεδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γρηγόρη Φελώνη στο Νότιο Τομέα, καθώς και του δημάρχου Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα στον Πειραιά που ο ίδιος έσπευσε στην ουσία να ανακοινώσει λίγες ημέρες μετά την επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, χθες το βράδυ και ενώ ο κ. Σγουρός κατά τη συνάντησή του με νέους κάτω των 26 ετών που έχουν καταθέσει πρόταση να είναι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι παρέπεμπε για μια ακόμη φορά στην Ιπποκράτους για τα ονόματα των αντιπεριφερειαρχών, κυκλοφόρησαν φήμες ακόμη και για απόσυρσή του από τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής.
Μάλιστα, πέραν της σύγκρουσης με το ΠΑΣΟΚ οι συγκεκριμένες φήμες φαίνεται ότι έχουν σχέση και με δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το ποσοστό του "ψαλιδίζεται" ακόμη περισσότερο από τους δύο ΠΑΣΟΚογενείς υποψηφίους Δημαρά (κυρίως) και Μητρόπουλο (για να διαβάσετε προηγούμενες δημοσκοπήσεις κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8215).
                      Στο Μαξίμου, πλέον, ο λόγος
Για το λόγο αυτό το σταυρόλεξο των υποψηφιοτήτων ανέλαβε να το λύσει πλέον το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ονόματα των υποψηφίων βρίσκονται στο γραφείο της επικεφαλής της γενικής γραμματείας του πρωθυπουργού Ρεγγίνας Βάρτζελη η οποία έχει αναλάβει μαζί με το διευθυντή του γραφείου του κ. Παπανδρέου, Νίκο Αθανασάκη να φτιάξουν την τελική λίστα.
Μέχρι στιγμής για τον κεντρικό τομέα της Αθήνας προβάλει ως ισχυρό φαβορί ο Κώστας Παταβούκας, επιλογή του διδύμου Παπουτσή, Καρχιμάκη, για το Δυτικό Τομέα "παίζουν" ο συνεργάτης του Βαγγέλη Αργύρη, Θάνος Βούρδας, ο Νίκος Ανδρουλάκης μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου (που, όμως, αν τελικώς επιλεγεί μπορεί να πάει και αλλού καθώς δεν έχει σχέση με την περιοχή) αλλά και ο Στέφανος Τζουμάκας, για τον Πειραιά ο (πολιτικός) φίλος του Κώστα Λαλιώτη, Δημήτρης Κατσικάρης καθώς η περίπτωση του Παναγιώτη Φασούλα φαίνεται ότι έχει αποκλεισθεί λόγω των αντιδράσεων από το τοπικό ΠΑΣΟΚ, για τα νησιά του Αργοσαρωνικού ο πρώην δήμαρχος Κορυδαλλού Στέφανος Χρήστου, για την Ανατολική Αττική ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8314), ενώ για τη Δυτική η αντινομάρχης Σταυρούλα Δήμου.
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8381

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου