Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Γ. Ραγκούσης:

         Ισχυρή πράξη εμπιστοσύνης ο " Καλλικράτης"

Ισχυρή πράξη εμπιστοσύνης της πολιτείας και της κυβέρνησης προς όλους τους Έλληνες χαρακτήρισε την μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη," ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Μιλώντας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, του υποψηφίου Δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη και του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαρακή, στα Χανιά, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι ο "Καλλικράτης" ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα που έγινε πράξη με απόφαση του πρωθυπουργού της κυβέρνησης και την βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας.
«Το εγχείρημα του Καλλικράτη δεν είναι ένας απλός νόμος. Είναι κάτι πολύ σημαντικότερο κάτι πολύ βαθύτερο. Είναι η μεγαλύτερη μεταφορά πολιτικής ισχύος που ποτέ μετακινήθηκε και μεταφέρθηκε από το κεντρικό πολιτικό κράτος, από το εθνικό κεντρικό κράτος, στις τοπικές κοινωνίες. Είναι με άλλα λόγια η μεγαλύτερη, η πιο ισχυρή πράξη εμπιστοσύνης της πολιτείας και μιας κυβέρνησης σε όλους τους Έλληνες σε όλες τις Έλληνιδες. Γιατί με τον Καλλικράτη είναι τέτοια η μεταφορά των αρμοδιοτήτων, τέτοια η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων και στο δεύτερο βαθμό και στο επίπεδο των δήμων, που προηγούμενο της δεν έχει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.
Ο Υπουργός Εσωτερικών στην ομιλία του τόνισε ότι ο "Καλλικράτης" δίνει το δικαίωμα στις τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν για τα του οίκου τους, παρέχοντας, όπως είπε, σε περιφέρειες και δήμους πόρους και αρμοδιότητες.
Τόνισε παράλληλα ότι με τον «Καλλικράτη» επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση πόρων, ενώ παράλληλα ενισχύεται η περιφέρεια.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑhttp://www.ota.gr/article/45387.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου