Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

    ΣΕ «ΑΠΟΛΟΓΙΑ» ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ  
Για το «μακάρι να βγει νικητής ο Σγουρός
    στις εκλογές» του δημάρχου Αιγάλεω
Δήλωση «μετάνοιας» του προέδρου της ΤΕΔΚΝΑ χωρίς όμως μια λέξη για τον Κικίλια
Να δώσουν εξηγήσεις στη Ρηγίλλης κλήθηκαν μετά το δημοσίευμα του aftodioikisi.gr* ότι στηρίζουν τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής Γιάννη Σγουρό, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr μετά το προχθεσινό δημοσίευμα οι δύο δήμαρχοι που βρίσκονταν στις Βρυξέλες δέχθηκαν κλήση από στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τους ζήτησε εξηγήσεις για τις δηλώσεις τους.
Ειδικά, η δήλωση του κ. Καλογερόπουλου που είναι πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και κουμπάρος του προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη («Μακάρι να βγει νικητής στις Αυτοδιοικητικές εκλογές ο Γιάννης Σγουρός, γιατί κατεβαίνει για την Αττική. Γνωρίζουμε όλοι για την αντικειμενικότητά του, την εργατικότητα του και την ανταπόκρισή του στα δύσκολα») ενόχλησε σφόδρα τη Ρηγίλλης σε μια περίοδο που ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ρίξει όλο το βάρος στη στήριξη του Βασίλη Κικίλια, καλώντας όλα τα στελέχη σε συστράτευση (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8274).
Πόσο μάλλον που και οι δύο δήμαρχοι είχαν στηρίξει τη Ντόρα Μπακογιάννη στη εσωκομματική μάχη και θεωρούνται από τους στενούς κομματικούς φίλους της πρώην υπουργού και κάποιοι στη Ρηγίλλης είδαν πίσω από αυτή την κίνηση και δάκτυλο Ντόρας. Μάλιστα, οι ίδιοι σκέφθηκαν ακόμη και τα πειθαρχικά μέτρα εναντίον τους (κυρίως κατά του προέδρου της ΤΕΔΚΝΑ), ωστόσο λόγω της μάχης της δημοτικών και περιφερειακών εκλογών όλες αυτές οι σκέψεις παραμένουν προς το παρόν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και , όπως έλεγε στο aftodioikisi.gr συνομιλητής του προέδρου της ΝΔ, είναι πολύ πιθανόν να ξαναέρθουν μπροστά μετά από αυτές.
Δήλωση Καλογερόπουλου χωρίς.....Κικίλια
Προς το παρόν, ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία, οι στενοί συνεργάτες του Α. Σαμαρά θεώρησαν ότι οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τους δύο δημάρχους, ότι δηλαδή, επρόκειτο για αβρότητες που ειπώθηκαν σε μία συνάντηση με το νομάρχη Αθηνών , είναι επαρκείς.
Στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν μάλιστα από τον κ. Καλογερόπουλο με δήλωσή του να ανασκευάσει τα όσα είπε. Και πράγματι ο δήμαρχος Αιγάλεω σε χθεσινοβραδινή του δήλωση αφού τονίζει ότι δεν είναι…..κομματάρχης του νομάρχη Αθηνών (σ. aftodioikisi.gr: κανείς δεν είπε κ. δήμαρχε ότι είστε κομματάρχης και απορούμε γιατί αισθάνεστε την ανάγκη να απολογηθείτε για κάτι για το οποίο δεν κατηγορηθήκατε) αλλά ότι «τιμά τον Γιάννη Σγουρό, ως έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει τον χώρο της Αυτοδιοίκησης».
Ωστόσο, το ενδιαφέρον είναι στο υπόλοιπο της δήλωσής του. Σε τρεις παραγράφους αν και κάνει λόγο για μάχη:
- «υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατά του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, τον οποίο έραψε στα μέτρα της η σημερινή κυβέρνηση»
- «κατά του Μνημονίου υποταγής στην Τρόικα»
απέναντι στα οποία «συγκροτούμε μια πλατεια κοινωνική συμμαχία με πολίτες όλων των πολιτικών και ιδεολογικών χώρων, γιατί μας ενώνει η Ελλάδα», δεν βρίσκει ούτε μία λέξη να πει για τον υποψήφιο του κόμματός του Βασίλη Κικίλια.
Ούτε, έστω για να «ισοφαρίσει» την προηγούμενη δήλωσή του, ένα «μακάρι να βγει νικητής ο Κικίλιας στις εκλογές»…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου