Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

            Κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους συνδυασμούς των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων να ολοκληρώσουν τις συνεργασίες τους με τις υπηρεσίες των Δήμων της χώρας έως την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.
Έτσι θα μπορέσουν με ασφάλεια να καταθέσουν τους συνδυασμούς τους στα αρμόδια Πρωτοδικεία έως τις 17 Οκτωβρίου.
Η έκκληση αυτή γίνεται λόγω της εξαγγελθείσης πρόθεσης απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου.
Οι εργαζόμενοι στους Δήμους ζητούν νέα εκλογική αποζημίωση για όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων στους Δήμους.

Το υπουργείο δηλώνει προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ πως, ύστερα από διεκδίκηση της Ομοσπονδίας, η εκλογική αποζημίωση ενσωματώθηκε στο βασικό μισθό των εργαζομένων ως ειδικό επίδομα.
Σε ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως «η προσπάθεια καθιέρωσης ενός νέου εκλογικού επιδόματος αυτή την περίοδο θα αποτελούσε προκλητικά ευνοϊκή διάκριση σε σχέση με όλους τους άλλους εργαζόμενους που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία».
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ εμμένει στις αποφάσεις της για απεργία το συγκεκριμένο διάστημα και επισημαίνει πως δεν θα λειτουργεί καμία υπηρεσία που σχετίζεται με τις εκλογές, όπως τα δημοτολόγια, εκτός ωραρίου εργασίας και τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τα ΚΕΠ.
Τέλος, η ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου με στόχο τη λήψη και άλλων μέτρων προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της.
http://www.ota.gr/article/45236.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου