Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

       Δεν απαντάει η Περιφέρεια

H σιωπή των αμνών τηρείται με ευλάβεια από την Περιφέρεια Ατικής όσον αφορά τα έργα του ΕΣΠΑ και τους στόχους των χρηματοδοτήσεων. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή του προγράμματος “ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ” που έχει γεμίσει εκατομμύρια τόνους τσιμέντου όλη την Αττική και βρίσκεται εντελώς εκτός στόχων του προγράμματος.
Η ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής μπορεί να άλλαξε αλλά η Διαχειριστική Αρχή παραμένει η ίδια. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στην Ελλάδα συμβαίνει το παράδοξο ο προϊστάμενος να είναι ελεγχόμενος του υφιστάμενου ελεγκτή.
Ετι στην Αττική ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας που καλείται να ελέγξει τον Περιφερειάρχη, διορίζεται και παύεται από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη.
Επίσης όταν ο Περιφερειάρχης λάβει καταγγελία για ένα έργο, τότε δίνει εντολή σ΄αυτούς που ενέκριναν το έργο (του μηχανικούς της Περιφέρειας) , να το ελέγξουν. Το ίδιο κάνει και η Διαχειριστική Αρχή που έχει ήδη εγκρίνει το έργο. Το ελέγχει ρωτώντας τους μηχανικούς της Περιφέρειας.
Ετσι είτε διότι η Περιφέρεια φοβάται απεντάξεις έργων από την Ε.Ε. και απώλεια χρημάτων και στόχων, είτε διότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι οι ίδιοι οι ελεγχόμενοι, τηρεί σιγή ιχθύος σε κάθε καταγγελία διακινδυνεύοντας ακόμη και την παραβίαση των νόμων για τους οποίους και πάλι είναι η ίδια αρμόδια να ελέγξει την τήρησή τους, αφού και αυτή η Επιτροπή Ελέγχου και πάλι από τον Περιφερειάρχη διορίζεται.
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτές του Χολαργού και του Ηρακλείου. Παρά τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες, ουδεμία απάντηση επί της ουσίας.
http://www.otanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=491:den-apantaei-i-perifereia&catid=36:2010-07-19-11-10-51&Itemid=66

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου