Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Πολλά κενά στις πράσινες λίστες
Οσο κι αν προσπάθησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ιπποκράτους, εν τέλει δεν κατάφεραν να κλείσουν το ψηφοδέλτιο του Γ. Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής και του Γ. Καμίνη για τον Δήμο Αθηναίων. Η τελική επιλογή των υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, αντιδημάρχων και αντιπεριφερειαρχών θα καθυστερήσει μερικές μέρες ακόμα.
    Δυστοκία και στο ψηφοδέλτιο Καμίνη.
Οι υποψηφιότητες έφτασαν τελευταία στιγμή
Οι προτάσεις από τις νομαρχιακές και τομεακές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι ατομικές δηλώσεις ενδιαφέροντος υπεβλήθησαν την τελευταία στιγμή, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, στη λήξη της προθεσμίας.
Το πρόβλημα, ωστόσο, δεν είναι μόνον τεχνικό. Ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Α' και Β' Αθήνας, Α' και Β' Πειραιά και της Περιφέρειας, 33 τον αριθμό, θέλουν να προωθήσουν τις δικές τους υποψηφιότητες, ενώ ανάλογο παιχνίδι επιρροής έχει ανοίξει και για τις νομαρχιακές και τομεακές οργανώσεις. Τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 200 και η μεγαλύτερη μάχη θα δοθεί για τις θέσεις των οκτώ αντιπεριφερειαρχών.
Επιπλέον, η σφήνα της υποψηφιότητας του Γ. Δημαρά περιπλέκει τα πράγματα στην περίπτωση που κάποιοι από τους κομμένους καταφύγουν στο ψηφοδέλτιο του ανεξάρτητου βουλευτή.
Η δυστοκία για τον Δήμο Αθηναίων έχει διαφορετικά αίτια. Αρχικά, υπήρξε έλλειψη ενδιαφέροντος, καθώς η επιλογή του Γ. Καμίνη και η συνεργασία με τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους δεν σκόρπισαν ενθουσιασμό στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ. Την τελευταία στιγμή συγκεντρώθηκαν περίπου 100 υποψηφιότητες και όσες προκριθούν πρέπει να είναι εναρμονισμένες με το στίγμα της υποψηφιότητας Καμίνη.
H «ομάδα» της πρωτεύουσας
Το ψηφοδέλτιο του Γ. Καμίνη αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή εβδομάδα και ενδέχεται να παρουσιαστεί ταυτόχρονα με το πρόγραμμα. Υποψήφιοι θα είναι οι νυν σύμβουλοι από τον συνδυασμό του Κ. Σκανδαλίδη, Γ. Αναγνωστόπουλος, Κ. Παταβούκας και Τ. Μπέης, και ο Φ. Προβατάς από τη Δημοκρατική Αριστερά.
 Η εκλογική επιτροπή, την οποία απαρτίζουν από το ΠΑΣΟΚ η Μαρία Καρακλιούμη, ο Π. Σφηκάκης και η Μαρία Τοπάλη, από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Θ. Μαργαρίτης και ο Κ. Λειβαδάς και από τους Οικολόγους ο Τ. Κρομμύδας και ο Κ. Κατώπης, θα δώσει τις προτάσεις της έως την Τρίτη.
Η καθυστέρηση οφείλεται ώς ένα βαθμό στις ανοιχτές διαδικασίες που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ. Πάνω από 100 δηλώσεις ενδιαφέροντος είχαν υποβληθεί μέχρι την περασμένη Τρίτη που έληξε η προθεσμία για το δημοτικό συμβούλιο και άλλες τόσες από τις νομαρχιακές οργανώσεις και τους τομείς.
Στον Πειραιά, πάντως, ο Γ. Μίχας δεν είχε τέτοιου είδους προβλήματα. Εχει καταρτίσει τον κορμό του ψηφοδελτίου του και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κλείσει τις τελευταίες θέσεις. Βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του Π. Τζόρτζεβιτς. Ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού εξεπλάγη στην αρχή με την πρόταση, αλλά στη συνάντηση που είχε προχθές με τον Γ. Μίχα ήρε και τις τελευταίες επιφυλάξεις του.
Στον συνδυασμό δεν υπάρχει ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος από τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Π. Φασούλα. Συμμετέχουν στελέχη της Νομαρχίας, η νυν πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Ρουμπίνη Ανδριοπούλου, ο Σ. Μαρκάτος, ο Λ. Αλεξανδρίδης, ο Π. Τριανταφύλλου, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά Β. Τσελέντης, ο παλαιστίνιος γιατρός Μ. Χαντάτ και πολλοί νέοι που ασχολούνται πρώτη φορά με τον Δήμο, Μ. Δαβάκης (25 ετών), Γ. Κοντάκος (26), Ι. Βουράκης (27), Μ. Περάματης (28), Μαρία Κουκουδάκη (28), Π. Σακελλαρίου (33), Ελένη Κούβαρη. Συμμετέχουν, επίσης, οι τραγουδίστριες Αναστασία Μουτσάτσου και Πένυ Ξενάκη.
Στον συνδυασμό του Γ. Μπουτάρη που παρουσιάστηκε την Παρασκευή συμμετέχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ανένταχτοι από τον χώρο της κεντροαριστεράς και μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Ο υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής Γ. Δημαράς έχει επιλέξει να δώσει τμηματικά το ψηφοδέλτιό του. Βέβαιη θεωρείται η συμμετοχή του Σ. Παναγούλη, του Μ. Γιομπαζολιά, της Ερης Κωνσταντακάτου και του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Γ. Κουρούση.
Του ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΡΟΛΑΜΠΟΥ
Ελευθεροτυπία, Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου