Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

                 Γιάννης Δημαράς:
             Άλλο Καλλικράτης, άλλο Μνημόνιο!!!

Την πεποίθηση ότι «η αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση (...) δεν συνδέεται με την καταψήφιση του Μνημονίου» εκφράζει, μιλώντας στο tvxs.gr, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, με το συνδυασμό Άρμα Πολιτών, Γιάννης Δημαράς. «Διαζύγιο υπάρχει μόνο με το πολιτικό προσωπικό των κομματικών σωλήνων, που βύθισαν τους πολίτες αυτού του τόπου στην απόγνωση», αναφέρει, για τη σχέση του με το ΠΑΣΟΚ.
Κληθείς να αναλάβει δεσμεύσεις αναφορικά με τη δράση του, εφόσον εκλεγεί περιφερειάρχης Αττικής, ανάμεσα σε άλλα, χαρακτηρίζει βασικό μέλημα την αξιοποίηση των πόρων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) «προς όφελος των πολιτών, επιχειρήσεων και επενδυτών», την αποφασιστική αντιμετώπιση της ανεργίας και το «απαραίτητο δίχτυ κοινωνικής προστασίας για την Τρίτη Ηλικία και τις ευπαθείς ομάδες».
Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει «οτιδήποτε αφορά άλλους συνυποψήφιους» στην περιφέρεια Αττικής, ανέδειξε ως στόχο να διατεθεί ο «φόρος μνημονίου» για την «κοινωνική προστασία των πολιτών», και εκτιμά ότι το Άρμα Πολιτών, το οποίο «καταγράφει μια μεγάλη λαϊκή δυναμική», «μετατρέπεται από κίνημα διαμαρτυρίας σε κίνημα εναλλακτικής αξιόπιστης πρότασης».
Ακολουθούν οι απαντήσεις του κ. Γ.Δημαρά στις ερωτήσεις του tvxs.gr:
Έχετε σταθεί απέναντι στο Μνημόνιο μέσα από τη σχετική κοινοβουλευτική ψηφοφορία. Ωστόσο, εμφανίζεστε θετικός ως προς τον Καλλικράτη. Δεν είναι λίγοι όσοι χαρακτηρίζουν αντιφατική αυτή τη στάση, καθώς θεωρούν την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση, πρωτίστως, εργαλείο υλοποίησης της επίμαχης οικονομικής πολιτικής. Τι απαντάτε;
Η αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση για την οποία επιμένουμε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί με την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων ώστε να γίνει «εργαλείο» παρέμβασης στα χέρια των πολιτών, δεν συνδέεται με την καταψήφιση του μνημονίου. Ο «Καλλικράτης» μπορεί να οδηγήσει στον εκσυγχρονισμό του Κράτους και της δημόσιας διοίκησης. Εναπόκειται στη νέα περιφερειακή αρχή να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του νέου θεσμού και στην κυβέρνηση να τον προικίσει με σειρά διαρθρωτικών αλλαγών, ώστε να μετατραπεί σε αξιόπιστη μονάδα δημοκρατικού προγραμματισμού, περιφερειακού σχεδιασμού και ανάπτυξης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B3%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου