Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Εκλογές θα γίνουν όταν φύγει η τρόικα
Ο κ. Γ. Παπανδρέου διέψευσε τα σενάρια πρόωρων εκλογών και έθεσε τον πήχη για την αναμέτρηση του Νοεμβρίου
Εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν μόνο όταν φύγει από τη χώρα η τρόικα, υπογράμμισε χθες ο Πρωθυπουργός διαψεύδοντας για ακόμη μία φορά τα σενάρια που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν και πάλι, ιδίως στα γραφεία των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε  με τους δημοσιογράφους, ο κ. Γ. Παπανδρέου ρωτήθηκε και για το αν υπάρχουν περιθώρια για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών όσο η χώρα παραμένει υπό τη στενή ευρωπαϊκή επιτήρηση και όσο η τρόικα ελέγχει ασφυκτικά την πορεία των οικονομικών μεγεθών. «Οι εκλογές θα γίνουν όταν η τρόικα θα φεύγει» απάντησε, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι αποκλείει κάθε ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και έχει από τώρα αποφασίσει την εξάντληση της τετραετίας.
Ταυτόχρονα ο κ. Παπανδρέου απέδωσε και πάλι πολιτικά χαρακτηριστικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου σημειώνοντας ότι προσδοκά ένα θετικό αποτέλεσμα.
Απαντώντας στο ερώτημα αν για την κυβέρνηση και το ΠαΣοΚ υπάρχει πήχης στις επικείμενες εκλογές, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι «έχουμε κάθε λόγο να στηρίξουμε τον “Καλλικράτη”, ούτως ώστε να εκλεγούν τα σωστά πρόσωπα και να μην κυριαρχήσει η πελατειακή λογική του παρελθόντος» και τόνισε αμέσως μετά: «Ολους μάς απασχολεί το χρώμα του χάρτη, είναι σαφές ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου έχουν πολιτική σημασία».
 Ενδιαφέρον παρουσίασε την ίδια στιγμή η εκτίμη ση κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών (στη συνάντηση παρίστατο σχεδόν σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο) για την έκβαση της εκλογικής μάχης στην περιφέρεια της Αττικής, όπου σε δημοσκοπικό τουλάχιστον επίπεδο παρουσιάζεται η μεγαλύτερη εμπλοκή, με τον αντάρτη του ΠαΣοΚ κ. Ι. Δημαρά να εμφανίζει πιθανότητες να διεκδικήσει το πέρασμά του στον β΄ γύρο.
Οπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους, μια τέτοια εξέλιξη θα συνιστά μεγαλύτερο πρόβλημα για τη ΝΔ παρά για το ΠαΣοΚ, όμως στην ουσία δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο να συσπειρωθεί γύρω από τον κ. Δημαρά η εσωκομματική αντίδραση στην κυβερνητική πολιτική.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΒΑΙΟΣ

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=357745&dt=01/10/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου