Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

                  et.diavgeia.gov.gr                 
                Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Δι@ύγεια»

Τη δέσμευση του πρωθυπουργού για διαφάνεια υλοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς από την 1η Οκτωβρίου όλα τα υπουργεία και οι Περιφέρειες υποχρεούνται να αναρτούν στο Διαδίκτυο νόμους και πράξεις που εκδίδουν, μέσω του προγράμματος «Δι@ύγεια».
Ένα πρόγραμμα που συντονίζεται από το υπουργείο Εσωτερικών και ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Ιούλιο με το Ν. 3861/2010, στο οποίο στην πλήρη ανάπτυξή του από την 1η Νοεμβρίου θα συμμετέχουν περισσότεροι από 12.000 φορείς, ΝΠΔΔ, όργανα διοίκησης των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των ανεξάρτητων και ρυθμιστικών αρχών και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και από 15/3/2011 εντάσσονται οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού.
Σημειώνεται ότι εφεξής πράξεις και αποφάσεις των φορέων που αναφέρονται στο ν. 3861/10 δεν θα εκτελούνται αν πρώτα δεν έχουν λάβει Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης από το πρόγραμμα «Δι@ύγεια».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 
http://www.ota.gr/article/45100.html


Ο Γ. Ραγκούσης πέτυχε την κατάργηση των σκανδάλων!!!
 Εξηγούμαι: Ο κ. Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε χθες συνοδεία του υπουργού Εσωτερικών την ηλεκτρονική πύλη της «Διαύγειας» στο Εθνικό Τυπογραφείο. Η «Διαύγεια» επιβάλλει την υποχρεωτική δημοσίευση των κυβερνητικών αποφάσεων στο Διαδίκτυο και ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή. Προβλέπει ότι καμία απόφαση υπουργείου δεν θα εκτελείται αν δεν έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα www.diavgeia.gov.gr.
Την ώρα που ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών κοιτούσαν σε μια οθόνη τη «Διαύγεια» εν λειτουργία, εμφανίστηκε μια απόφαση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας. Η συγκεκριμένη περιοχή έκανε τον κ. Ραγκούση να θυμηθεί συνειρμικά το Βατοπαίδι. «Αν υπήρχε η “Διαύγεια”, δεν θα υπήρχε το Βατοπαίδι» σχολίασε.
Το υπονοούμενο είναι ότι χάρη στη «Διαύγεια» δεν θα υπάρξει επόμενο Βατοπαίδι. Με άλλα λόγια, ο κ. Ραγκούσης κατόρθωσε να καταργήσει τα σκάνδαλα. Προβλέπω επισκέψεις τεχνοκρατών από τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου στο υπουργείο Εσωτερικών, διότι αντίστοιχο πρόγραμμα δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα.
Διαβάστε περισσότερα:
 http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=58&artId=359079&dt=07/10/2010#ixzz11fNK6Se5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου