Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για εκλογική αποζημίωση
Τη μείωση κατά 20% της εκλογικής αποζημίωσης (2.100 ευρώ μικτά) και τον περιορισμό κατά 40% των μέχρι χθες δικαιούχων (αγγίζουν τους 160.000 εργαζόμενους ) αποφάσισε η διακομματική επιτροπή.
Στόχος της απόφασης αυτής είναι το εκλογικό κόστος προηγούμενων χρόνων (149 εκ. ευρώ) να περιοριστεί σημαντικά.
Η περιστολή της εκλογικής δαπάνης κρίθηκε απαραίτητη καθώς τελευταία έγινε αντιληπτό ότι πολλοί είναι οι υπάλληλοι που λαμβάνουν εκλογική αποζημίωση χωρίς να εμπλέκονται καθόλου στην εκλογική διαδικασία. Μάλιστα το υπουργείο Εσωτερικών έχει επιδοθεί σε πραγματικό "κυνήγι για να βρει ποιοι είναι εκείνοι οι 1.000 υπάλληλοι του δημόσιου που λαμβάνουν την εκλογική αποζημίωση χωρίς να εμπλέκονται καθόλου στις διαδικασίες των εκλογών.
Από την ερχόμενη Δευτέρα οι περίπου 70 .000 εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας , όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Θέμης Μπαλασόπουλος θα απέχουν από οποιαδήποτε εργασία έχει να κάνει με την προετοιμασία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Θ. Μπαλασόπουλος, "οι υπάλληλοι των δήμων δεν είναι διακοσμητικοί στις εκλογές. Μεταφέρουν σάκους, τηλεγραφήματα και βοηθούν στην ομαλή λειτουργία των εκλογικών διαδικασιών".
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης εντός των ημερών υπογράφει την απόφαση με την οποία θα προσδιορίζει τις κατηγορίες των εργαζομένων που θα λάβουν το εκλογικό επίδομα και σε αυτούς δεν θα περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι των ΟΤΑ, καθώς το ΥΠ.ΕΣ. θεωρεί ότι ήδη το λαμβάνουν ( ως επίδομα κίνησης).
http://www.ota.gr/article/45150.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου