Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Παράνομη κρίθηκε η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Παράνομη κήρυξε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργιακή κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει για τις 16 και 17 Οκτωβρίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ, διεκδικώντας τη χορήγηση εκλογικού επιδόματος.
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μεταφέρθηκε τελικά στη δικαιοσύνη όπου κατέφυγε το υπουργείο μετά τη γνωστοποίηση των κινητοποιήσεων.
Με αφορμή την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης, που, όπως αναφέρει ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Τονίζει δε ότι οι κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν για το Σαββατοκύριακο δεν αναστέλλονται και καλούνται οι εργαζόμενοι σε όλους τους ΟΤΑ να τις ενισχύσουν με την περιφρούρηση των χώρων.
Εξάλλου την ερχόμενη Δευτέρα όλοι οι σύλλογοι της ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συγκαλέσουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις για το θέμα ενώ την Τρίτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή.
Απαντώντας το υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ οφείλουν, τηρώντας το νόμο, να εργαστούν κανονικά συμβάλλοντας στην ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.
Για το σκοπό αυτό, προστίθεται στην ανακοίνωση, το υπουργείο εξέδωσε εγκύκλιο προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες, για τη διασφάλιση της διεξαγωγής των εκλογών και της εξυπηρέτησης των υποψηφίων.
"Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ , σύμφωνα με την οποία καλούνται οι εργαζόμενοι να παραβιάσουν το νόμο και να αγνοήσουν τη δικαστική απόφαση είναι πρωτοφανής και αδιανόητη, αφού πλέον επιχειρεί να υπονομεύσει ευθέως την ύψιστη δημοκρατική λειτουργία", σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου και προστίθεται:
"Με την υπεύθυνη συμβολή όλων είναι κοινή μας υπόθεση Πολιτείας, Αυτοδιοίκησης, εργαζόμενων και πολιτών να διασφαλίσουμε την ομαλή εξέλιξη της ύψιστης δημοκρατικής έκφρασης στην πρώτη μάλιστα εφαρμογή της μεγάλης διοικητικής μεταρρύθμισης του ``Καλλικράτη``".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου