Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Πρώτα ψηφίζουμε και μετά πληρώνουμε

Επανειλημμένα η εφημερίδα μας έχει επισημάνει την απαράδεκτη τακτική της κυβέρνησης Παπανδρέου να προχωρά σε υποσχέσεις πριν από τις εκλογές και, στη συνέχεια, όχι μόνο να τις αθετεί μετά τις εκλογές, αλλά και να προχωρά στην εφαρμογή σειράς αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ως στόχο, κατά κύριο λόγο, τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.
Αυτή τη φορά και ενόψει των δημοτικών, περιφερειακών εκλογών ο κ. Παπανδρέου έχει επιδοθεί σε νέα παροχολογία, επιχειρώντας να υφαρπάξει ξανά την ψήφο των πολιτών. Προσπαθεί, μάλιστα, να πείσει ότι ξανασκέπτεται το μνημόνιο και ότι μπορεί να αλλάξει ρότα στην οικονομική πολιτική, παρά το γεγονός ότι είναι νωπό στη μνήμη όλων ότι ακόμη και τις τελευταίες ημέρες πριν από την προσφυγή στο μηχανισμό της τρόϊκας η κυβέρνηση διέψευδε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο.
Ο προεκλογικός εμπαιγμός ξεκίνησε από τους συνταξιούχους, στους οποίους δίνει «ψίχουλα» 100 – 300 ευρώ ως έκτακτη ενίσχυση, με την προϋπόθεση ότι το συνολικό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τα 10.500 ευρώ ετησίως και συνεχίζεται με νέες υποσχέσεις που ετοιμάζεται να μοιράσει ο κ. Παπανδρέου αύριο σε διακαναλική σύνδεση. Θολή είναι και η πρόβλεψη του προγράμματος επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων για τη (δήθεν) διατήρηση 400.000 θέσεων εργασίας που εξαγγέλθηκε πομπωδώς, αλλά δεν αποτρέπει τις απολύσεις.
Αντίθετα, όπως έχουν αποκαλύψει ο Ελεύθερος Τύπος και ο Τύπος της Κυριακής, τα σχέδια του κ. Παπακωνσταντίνου και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης περιλαμβάνουν νέο πακέτο μέτρων, το οποίο, όπως είναι φυσικό, θα ανακοινωθεί μετά τις εκλογές και προβλέπει, μεταξύ άλλων νέες περικοπές στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων και νέα φοροεπιδρομή.
Η πρακτική αυτή του ΠΑΣΟΚ, πρώτα ψηφίζουμε και μετά πληρώνουμε, είναι γνωστή, όμως, πλέον στον ελληνικό λαό, ο οποίος καλείται να δώσει την απάντησή του στην κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Και, όπως δείχνουν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, οι πολίτες είναι αποφασισμένοι να αποδοκιμάσουν με την ψήφο τους τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και την κυβερνητική πολιτική του μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου