Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ο πλουραλισμός του δικομματισμού!

Σε αυτές τις δημοτικές-αυτοδιοικητικές εκλογές
                  κατεβαίνουν πολλές δεξιές
Η πούρα δεξιά του κ. Μιχαλολιάκου και η ντούρα δεξιά του κ. Μαντούβαλου στον Πειραιά, η δεξιά του κ. Τατούλη με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και του κ. Καρατζαφέρη, η καλοσυνάτη δεξιά του κ. Κικίλια με την υποστήριξη των προσευχών του κ. Σαμαρά, η εθνικιστική και ξενοφοβική δεξιά του κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη, η λαϊκιά δεξιά όπως τη γουστάρει ο κ. Ψωμιάδης κι άλλοι μαγκίτες, όλες οι δεξιές στην πίστα, όλες οι δεξιές στο πάλκο, η δεξιά της Ντόρας και η δεξιά του πατρός της.
Ομως εκτός από τις πολλές δεξιές, κατεβαίνουν και πολλά ΠΑΣΟΚ. Το μελό ΠΑΣΟΚ του κ. Δημαρά κι άλλων μελαγχολικών δυνάμεων, το βαθύ ΠΑΣΟΚ του κ. Μίχα, το «ολίγον έγκυος» με ναι αλλά όχι στο Μνημόνιο ΠΑΣΟΚ του κ. Σγουρού, το ρηχό ΠΑΣΟΚ του κ. Καμίνη, το ΠΑΣΟΚ-Μπουτάρης κι άλλα υβρίδια, άλλοτε με τον ΛΑΟΣ κι άλλοτε με τη Δημοκρατική Αριστερά, συχνά μαζί με τον ΣΥΝ, τον ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιες συνιστώσες, ένα «όλον ΠΑΣΟΚ» σε πολλές παραλλαγές για όλα τα γούστα, για καπνίζοντες και μη καπνίζοντες.
Ο πλουραλισμός του δικομματικού μονοκομματισμού στην πιο έξοχη στιγμή του! Της αποσάθρωσης ή της ανασύνθεσής του; -αυτό θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός.
Πράγμα προς το οποίον κάνει ό,τι μπορεί για να τον βοηθήσει στις επιλογές του η πολυπράγμων Αριστερά με την πολυδιάσπασή της. Τριχοτομημένη για παράδειγμα η θεία μου η Φωτούλα, η οποία θα ήθελε να ψηφίσει και Ψαριανό, και Αλαβάνο, και Μητρόπουλο, κάθεται τώρα στην άκρη το ποτάμι -«και το ποτάμι εμάλωνε και το πετροβολούσε»...
«ναυτίλος» 27 Οκτ
Ελευθεροτυπία
Μαχαιρώματα
Για «μείζον ηθικό θέμα» εγκαλεί τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη, τον οποίο στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ, η βουλευτής της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή.
Τον κατηγορεί ότι «αυτοπαρουσιάζεται ως ο κήνσωρ της πολιτικής ηθικής, ως ο αγγελιαφόρος της κάθαρσης, όταν ο ίδιος είναι κατ' εξοχήν ευνοημένος άθλιων και προσβλητικών για την κοινωνία νόμων του ΠΑΣΟΚ» (Σκάι).
Αναφέρεται στο νόμο 1759/88, σύμφωνα με τον οποίο γιατροί που διετέλεσαν έστω και για μία ημέρα βουλευτές διορίζονται αποκλειστικά σε προσωποπαγή θέση διευθυντή του ΕΣΥ, χρήση του οποίου έκανε και ο κ. Τατούλης για να διοριστεί στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όταν έμεινε εκτός Βουλής. Τον ίδιο νόμο έχουν χρησιμοποιήσει και άλλοι (Μαλέσιος, Μανίκας, Νεονάκης κ.ά.).
Αν ο κ. Τατούλης είναι εξαφανισμένος από το νοσοκομείο και παίρνει και το μισθό του, έκανε ολίσθημα. Και η κ. Πιπιλή, όμως, γιατί δεν επεδίωξε την κατάργηση του νόμου τόσα χρόνια και τον ανέσυρε τώρα για να χτυπήσει τον Τατούλη; Μήπως επειδή η υποψηφιότητα του Δ. Δράκου δεν έχει την προσδοκώμενη δυναμική;
ΧΡ.ΚΟΡ
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.politika_paraskinia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου