Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Τα μυστικά γκάλοπ

ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ


Νίκη σε τουλάχιστον επτά Περιφέρειες ελπίζει το ΠΑΣΟΚ που βλέπει μέσα από τις καθημερινές του μετρήσεις αλλαγές στους συσχετισμούς την τελευταία εβδομάδα.
Με βεβαιότητες, στοιχήματα και τετελεσμένα, περιγράφει το ΠΑΣΟΚ την πορεία των υποψηφίων του στις 13 Περιφέρειες, όπου μυστικά γκάλοπ ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών για το αποτέλεσμα της 7ης Νοέμβρη.
Η μάχη του δεύτερου γύρου είναι για το ΠΑΣΟΚ εξίσου κρίσιμη, αλλά στην Ιπποκράτους κυριαρχεί η άποψη ότι αν την πρώτη Κυριακή επικρατήσει κλίμα εμπιστοσύνης υπέρ των υποψηφίων του, θα δημιουργηθεί εν συνεχεία «ρεύμα» απόρριψης ετερόκλητων σχημάτων που κατέρχονται με την «αντιμνημονιακή σημαία». Καθαρός στόχος του κυβερνώντος κόμματος είναι ταυτόχρονα το προβάδισμα (έστω και με... μία ψήφο διαφορά) έναντι των «γαλάζιων» αντιπάλων του στις περιφέρειες, για τις οποίες και η ΝΔ έχει αποκτήσει εικόνα ντέρμπι.
Η αλήθεια είναι ότι ο Μιχάλης Καρχιμάκης ζήτησε και έχει, σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, γκάλοπ που «φωνάζουν» για τη δέουσα τακτική των τελευταίων επτά ημερών.
Πρώτο μέλημα, η άνετη επικράτηση από τον πρώτο γύρο στις «σίγουρες» Περιφέρειες που δεν... επιδέχεται αμφισβήτηση η ηγεμονία των υποψηφίων του (π.χ. Κρήτη, Δυτική Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο).
Γκάλοπ και αντάρτες
Δεύτερο «στοίχημα», είναι η ασφαλής «μετάφραση» των μυστικών γκάλοπ, σε περιοχές όπως η Ηπειρος, η Θεσσαλία και η Στερεά Ελλάδα, στις οποίες οι υποψήφιοι περιφερειάρχες μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αρκεί να πείσουν και να κινητοποιήσουν εγκαίρως τους αμφιταλαντευόμενους ψηφοφόρους.
Τρίτη και εξέχουσα προϋπόθεση να πριονίσει τη δυναμική των «ανταρτών» -στην Αττική και στα Ιόνια- ώστε να περιορίσει τις «διαρροές» και ει δυνατόν να ανατρέψει κάθε πρόβλεψη για τα δίδυμα (και τη σειρά) που θα φτάσουν στον δεύτερο γύρο. Εκτός αυτού στην Ιπποκράτους διατηρούν τη φιλοδοξία να πετύχουν την έκπληξη σε περιοχή, όπου η Ρηγίλλης θεωρεί δεδομένη τη νίκη των υποψηφίων της (π.χ. στη Δυτική Μακεδονία).
Η μόνη μέρα που το ΠΑΣΟΚ δεν είχε στα χέρια του δύο και τρία γκάλοπ για την Αττική ήταν η 28η Οκτωβρίου λόγω αργίας...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=40424952

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου