Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Πολιτικά παρασκήνια

          Παρηγοριά στους «αντάρτες» τους
Ψάχνουν από τώρα στο ΠΑΣΟΚ να βρουν παρηγοριά για το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών σε περίπτωση που οι υποψήφιοί του δεν πάνε καλά.
Μελετούν διάφορα σενάρια, με κυρίαρχο αυτό που λέει ότι, ακόμα κι αν χάσουν οι δικοί του υποψήφιοι, δεν σημαίνει ότι θα κερδίσουν εκείνοι της Ν.Δ. Και αναφέρουν ως χαρακτηριστικότερα παραδείγματα δύο περιφέρειες, την Αττική και τα Ιόνια Νησιά.
Λένε, λοιπόν, ότι αν στην Αττική κερδίσει ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητος Γ. Δημαράς, με δεύτερο τον επίσημο υποψήφιο του κόμματος Γ. Σγουρό, θα είναι ήττα του ΠΑΣΟΚ, θα είναι όμως μεγαλύτερη ήττα της Ν.Δ., που με τον Β. Κικίλια θα καταποντιστεί στην τρίτη θέση.
Ανάλογη περίπτωση, λένε, είναι και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου φαβορί αναδεικνύεται ο «αντάρτης» του ΠΑΣΟΚ Γ. Καλούδης εις βάρος του επίσημου «πράσινου» υποψήφιου Η. Μπεριάτου και με τον υποψήφιο της Ν.Δ. Σ. Σπύρου στην τρίτη θέση.
Πού είναι η παρηγοριά; Στο γεγονός ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν θα πάνε στους «γαλάζιους» αντιπάλους, αλλά σε «φίλιες» δυνάμεις, που σημαίνει ότι παραμένουν, έστω ως διαμαρτυρόμενοι, στο «πράσινο στρατόπεδο». Αυτά λένε και παρηγοριούνται.
Π. ΣΩΚ.
                                       Τα διλήμματα

Δηλαδή, στις εθνικές εκλογές με πόσα βαρύγδουπα διλήμματα θα μας βομβαρδίσουν;
Συρόμενος πίσω από τα αντιμνημονιακά διλήμματα της αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Παπανδρέου αναγκάστηκε να υποχωρήσει και ν' αλλάξει ρότα. Μπροστά στον κίνδυνο να σκορπίσουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στους πέντε ανέμους (να ψηφίσουν τους «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ, να μην πάνε στην κάλπη κ.ά.), εφηύρε το «σωτηρία ή χρεοκοπία». Λες και αν στην Περιφέρεια Αττικής εκλεγεί ο Δημαράς θα χρεοκοπήσουμε κι αν εκλεγεί ο Σγουρός θα σωθούμε. Ψευτοδίλημμα. Από άλλα εξαρτάται η χρεοκοπία ή μη.
Βέβαια, το παιχνίδι της πόλωσης το είχε ξεκινήσει ο Αντώνης Σαμαράς, προβάλλοντας τον... κίνδυνο να πρασινίσει ο χάρτης το βράδυ των εκλογών και, επομένως, η κυβέρνηση να πάρει πρόσθετα μέτρα. Κι άλλο ψευτοδίλημμα. Δηλαδή, αν νικήσει ο Κικίλιας του Σαμαρά, η κυβέρνηση θα τρομάξει και θα κάνει πίσω; Ολοι γνωρίζουν ότι τέτοια περιθώρια δεν έχει.
Δίλημμα πάνω στο δίλημμα και θα κοντέψουμε να ξεχάσουμε ότι πρέπει να βγάλουμε και κανέναν ικανό δήμαρχο.
Γ.ΚΑΡ.
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.politika_paraskinia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου