Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

       Όχι ευχαριστώ, δε θα πάρουμε…

Το "κλαμπ των αθανάτων" του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αυτοί που θεωρούν ότι κατέχουν εσαεί το όπλο της απόφασης και το μυστικό της διαχείρισης της εξουσίας, "μαγείρεψαν" από τις αρχές του καλοκαιριού το πολιτικό μενού για τους κοινούς θνητούς «κάτω από τ΄αυλάκι» της Περιφέρειας Πελοποννήσου…
Αυτή τη φορά βασίσθηκαν σε μια νέα συνταγή ενός δοκιμασμένου σεφ από τα παλιά με το όνομα Μητσοτάκης…. Πρόθυμο γκαρσόνι ο ΛΑ.Ο.Σ. του Γ. Καρατζαφέρη,
<< αυθορμήτως>> προσέτρεξε πρώτος από τον Ιούνιο να καταθέσει δημόσια τη διαθεσιμότητά του…. Το ξαναζεσταμένο φαγητό επιτέλους απέκτησε πριν λίγες εβδομάδες <<νονό>> και βαπτίσθηκε με το παρθένο λάδι της αυλής της Ιπποκράτους ….
Πέτρος Τατούλης – ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου!!!
Το γεύμα στους ιθαγενείς συνοδεύεται απαραίτητα με το μοσχοφίλερο κρασί του Ροβέρτου και για το απαραίτητο «σορμπέ» προσφέρεται μια καινούργια δημιουργία από κοινού της Έλσας και της Μαργαρίτας…..
Αυτό το γεύμα λέμε να μην το δοκιμάσουμε….. Καλύτερα να το πετάξουμε στα σκουπίδια!!
Για να διαφυλάξουμε την υγεία μας. Αρκετές πολιτικές τοξίνες κατάπιαμε τα τελευταία χρόνια. Δεν αντέχουμε άλλες δηλητηριάσεις….
Για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Εμείς δεν πάμε χέρι – χέρι με τον Καρατζαφέρη, ούτε μας αρέσει το πίτσι – πίτσι με την Ντόρα…
Για να περπατάμε με το κεφάλι ψηλά. Εμείς δεν τρέχαμε τόσα χρόνια πίσω από πράσινες σημαίες και μπροστά από συνθήματα για την αλλαγή της κοινωνίας, για να καταντήσουμε « πρόθυμες πολιτικές εταίρες σε τιμή ευκαιρίας » ενός φιλόδοξου τέως υπουργού του Καραμανλή…
Για να μη χάσουμε τον αυτοσεβασμό μας. Εμείς δεν γλείφουμε εκεί που φτύναμε…. Δεν προδίδουμε τις αξίες, τις αρχές και τις ιδέες μας. Δεν κλείνουμε κατάμουτρα την πόρτα στον πατέρα και τη μητέρα μας, δεν ποδοπατάμε τις φιλίες που με αγώνες χτίσαμε. Δε γινόμαστε γενίτσαροι!!!
Για να προστατέψουμε τις οικογένειές μας και τον τόπο μας.
Εμείς με την ψήφο μας αντιστεκόμαστε, δεν σκύβουμε το κεφάλι, δε γινόμαστε ιδανικοί αυτόχειρες.
Στέλνουμε ΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ στην αλαζονεία, στα ψέματα, στην υποκρισία και την ανικανότητα όλων αυτών που μας οδήγησαν στην αγκαλιά του μνημονίου και έχουν το θράσος σήμερα να εμφανίζονται ως τιμητές και κήνσορες!!!
Για να καθαρίζει σιγά – σιγά η κόπρος του Αυγείου…
Γιατί εμείς ξέρουμε ότι στις 7 Νοεμβρίου δεν τελειώνει η ζωή. Τουλάχιστον ας κάνουμε μια καλή αρχή και ας ξεφορτωθούμε όλους αυτούς τους απίθανους τοπικούς πολιτικάντηδες που πρόθυμα και ασυλλόγιστα ποδοπατούν αρχές, αξίες, μνήμες και βιώματα, γιατί οι ’’θεομπαίχτες’’ νόμισαν ότι βρήκαν τη χρυσή ευκαιρία να καβαλικέψουν το άλογο της τοπικής εξουσίας που κερδίζει…(κούνια που τους κούναγε!)
Λάθος ποντάρισμα… Το άλογο είναι γέρικο και θα ρινορραγήσει!!! Ο πολιτικός σανός των αχαμνών της Ιπποκράτους, του Καρατζαφέρη και της Ντόρας ...ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΑΙ με τίποτα!
Καληνύχτα κε Τατούλη…..

                              Τα κελεύσματα Τατούλη



Ο κ.Τατούλης είναι ο εκλεκτός υποψήφιος περιφερειάρχης του Πασοκ για την περιφέρεια της Πελοπονήσου.Ο κ.Τατούλης είναι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Ο κ.Τατούλης είναι και πολιτικός "τσαμπουκάς". Το έχει αποδείξει στο παρελθόν,το απέδειξε και την προηγουμένη εβδομάδα με τον ορισμό των αντιπεριφερειαρχών του ψηφοδελτίου του.
Την Παρασκευή (15/10) καταφθάνει με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο Πασοκ Τριπόλεως, η απόφαση του κυβερνητικού κόμματος για τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας. Και το όνομα αυτού Μπαρούτσας. Ναί, καλά καταλάβατε, ο γνωστός Δήμαρχος Στεμνίτσας, ο και "Αβραμόπουλος" επονομαζόμενος. Παιδί των Ρέππα, Λαλιώτη και πάσης Αρκαδικής εξουσίας. Ο κ. Καρχιμάκης αποφάσισε μεν, αλλά ο κ. Τατούλης είχε διαφορετική γνώμη την οποία και επέβαλε στα "μειράκια" της Ιπποκράτους. Ο πολιτευτής- γιατρός κ. Γιαννακούρας ορίσθηκε αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας.
Η αντίδραση του κ. Καρχιμάκη, του Πασοκ Αρκαδίας και των βαρώνων του κόμματος είναι η σιωπή.
Μόνον οι έρμοι πασόκοι, με την ουρά στα σκέλη, αναμασούν τη πίκρα με την αγανάκτηση και με μισόλογα και υπαινιγμούς διασκεδάζουν την καζούρα των απανταχού αρκαδικών καφενέδων.Απο τον Μπαρούτσα στο Γιαννακούρα η απο τον πολιτικάντη στον αποτυχημένο Μαυρογιαλούρο αποτυπώνεται η διαδρομή της πολιτικής εξαθλίωσης μιας παράταξης και των επιφανών στελεχών της.

Υ.Γ. Με τον κ. Τατούλη, δεν θα πλήξουμε. Ακόμα δεν έχει πιάσει πάτο.
Read more: http://yperpasok.blogspot.com/#ixzz12y5ejgM1


    Διλήμματα ... μηνύματα
Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του επόμενου μήνα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν είναι μικροπολιτικές εκλογές ούτε ευκαιρία για να διαμαρτυρηθούν κάποιοι, αλλά είναι μια ευκαιρία και μια μεγάλη δυνατότητα αλλαγής για τη χώρα.
Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι με τις επιλογές της προσπαθεί να υποτιμήσει τους πολίτες και ειδικά η Αξιωματική Αντιπολίτευση θέλει να σβήσει τις τεράστιες ευθύνες της για το γεγονός ότι ο ελληνισμός περνά τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών.
«Το δίλημμα των εκλογών για τη χώρα είναι αν θα συνεχιστεί το έργο της σωτηρίας και της αναμόρφωσής της ή αν θα πάμε στην παρακμή της φαυλότητας, της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου και της πελατειακής σπατάλης.
Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες και συνεχίζουμε το έργο μας με σχέδιο και στρατηγική.»
Οι διαπιστώσεις του κ. Παπανδρέου είναι σε γενικές γραμμές σωστές. Τα ερωτήματα προκύπτουν απο την επιλογή της πόλωσης ως της δόκιμης για την κυβέρνηση στρατηγικής αντιπαράθεσης με τη Ν.Δ..Η πόλωση αποσκοπεί στην συσπείρωση της λαϊκής βάσης του Πασοκ.Αλλά και η εκλογική βάση του Πασοκ δεν παραμένει αναλλοίωτη απο το χρόνο και τα γεγονότα. Οι νεώτερες γενιές δεν συγκινούνται ιδιαίτερα απο το κλέος του ένδοξου πασοκικού παρελθόντος και η οικονομική κρίση διαμορφώνει νέες συνειδήσεις και πολιτικές συμπεριφορές .Η αποστασιοποίηση των πολιτών απο τα πολιτικά τεκταινόμενα ενέχει το σπέρμα της αποδόμησης του δικομματισμού.Το μήνυμα κυοφορείται.Η επιμονή στις παλιές πολιτικές συνταγές της πόλωσης φανερώνει αμηχανία και αδυναμία πολιτικής έκφρασης της νέας κοινωνικής πραγματικότητας που διαμορφώνεται.

Read more: http://yperpasok.blogspot.com/#ixzz12tEQvPo3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου