Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

Τα επτά «ντέρμπι» των αυτοδιοικητικών

              Οι εκτιμήσεις για ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.
     δεν έχουν σχέση με τις προ διμήνου προβλέψεις
Των Ελλης Τριανταφύλλου – Kωνσταντινου Zουλα


Και τώρα τρέχουμε... Με λιγότερα από έξι 24ωρα πριν το άνοιγμα της κάλπης, τα επιτελεία των δύο κομμάτων εξουσίας μπαίνουν στην τελική ευθεία της αυτοδιοικητικής, και όχι μόνον, μάχης. Από τις δημοσκοπήσεις που καταφτάνουν καθημερινά στα κομματικά επιτελεία προκύπτει μια παγιωμένη, μάλλον, τάση αποσυσπείρωσης των οπαδών του κυβερνώντος κόμματος, με ταυτόχρονη ενίσχυση των ανεξάρτητων υποψηφίων αλλά και μια σχετική βελτίωση των επιδόσεων των γαλάζιων υποψηφίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα επιτελεία και των δύο κομμάτων αναγνωρίζουν πλέον ότι οι αρχικές, προ διμήνου, εκτιμήσεις τους απέχουν σημαντικά από την «εικόνα» που τώρα έχουν.
Η Ιπποκράτους εμφανίζεται πλέον πολύ πιο συγκρατημένη στις προβλέψεις της, μιλώντας για σίγουρη εκλογική νίκη των υποψηφίων της μόνο σε τρεις περιφέρειες, το Νότιο Αιγαίο, τη Δυτική Ελλάδα και την Κρήτη (για κάποιες εξ αυτών, ακόμη και την πρώτη Κυριακή) και για πιθανή νίκη στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και την Πελοπόννησο.
Αντιστοίχως, οι γαλάζιοι επιτελείς θεωρούν εξαιρετικά πιθανή την εκλογή των υποψηφίων της Ν.Δ. στην Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Μακεδονία, το Βόρειο Αιγαίο, πολύ πιθανή τη νίκη στην Ηπειρο και στη Θεσσαλία, ενώ εσχάτως μιλούν για ντέρμπι στην Πελοπόννησο, όπου μέχρι πολύ πρόσφατα ο ανεξάρτητος υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, κ. Π. Τατούλης, εμφανιζόταν ως φαβορί. Επίσης, τις τελευταίες ημέρες, οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά διατείνονται ότι η εικόνα έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται ανατροπή των μέχρι σήμερα προγνωστικών υπέρ του υποψηφίου από το ΠΑΣΟΚ. Μεγάλη προβλέπεται η μάχη και στον Θεσσαλικό κάμπο. Ο εκλεκτός της Ν.Δ. Κώστας Αγοραστός έχει μικρό προβάδισμα έναντι του Απόστολου Παπατόλια.
Η μητέρα των «μαχών» δίνεται φυσικά στην περιφέρεια Αττικής, όπου οι επίσημοι υποψήφιοι εμφανίζονται να δίνουν αγώνα επιβίωσης για την είσοδο στον δεύτερο γύρο, μετά το απροσδόκητα υψηλό ποσοστό που φαίνεται να διεκδικεί ο πράσινος «αντάρτης» Γ. Δημαράς...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου