Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

     Σταυρώστε τους, σταυρώστε τους
Celebrities και τηλεπερσόνες για νούμερα στις κάλπες
Γέμισαν οι συνδυασμοί των αυτοδιοικητικών εκλογών από εκπροσώπους του lifestyle, της trash ΤV, πρώην ποδοσφαιριστές και παλαιούς αστέρες του κινηματογράφου, καθώς και σταρ της ΤV

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ
Προτού ακόμη ολοκληρωθούν οι συνδυασμοί των υποψηφίων που διεκδικούν τις 13 περιφέρειες και τους 325 δήμους του «Καλλικράτη» στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, τα ψηφοδέλτια άρχισαν και πάλι να γεμίζουν από πρόσωπα που συνήθως κοσμούν τις lifestyle στήλες και τα κοσμικά ρεπορτάζ. Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές του 1993, όταν έθεσαν υποψηφιότητα η Ελένη Ανουσάκη, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος παρουσίαζε τον «Τροχό της τύχης», και η Μίνα Αδαμάκη, η οποία μεσουρανούσε τότε με την τηλεοπτική σειρά «Οι τρεις Χάριτες». Αυτή τη φορά όμως η εμφάνιση ηθοποιών, τραγουδιστών, ποδοσφαιριστών, δημοσιογράφων που κάνουν καριέρα στην τηλεόραση και γενικώς όσων ανήκουν στην κατηγορία των «celebrities» σε ψηφοδέλτια υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων είναι σχεδόν κατακλυσμιαία. Και κοντά σε αυτούς, χρίζονται για πρώτη φορά υποψήφιοι οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με κόμματα και στοχεύουν στο να εξαργυρώσουν την αναγνωρισιμότητά τους, κατακτώντας δημόσιο αξίωμα και- γιατί όχι;- ένα πρόσθετο εισόδημα σε μια εποχή που ο χώρος του θεάματος γνωρίζει πρωτοφανή κρίση.
Τo σύνθημα έδωσε ο Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος ήταν ο πρώτος που κλήθηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων να συμπεριληφθεί στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους μετά την αποτυχημένη απόπειρα να συμπεριληφθεί στις εκλογικές λίστες του ΛΑΟΣ. Ακολούθησε ο τραγουδιστής Διονύσης Μακρής, ο οποίος θα είναι επίσης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του κ. Κ.Γκιουλέκα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Γιώργος Αμυράς, παρουσιαστής της εκπομπής της ΝΕΤ «Μένουμε Ελλάδα», θα διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων απέναντι στον κ. Ν. Κακλαμάνη και τον κ. Γ. Καμίνη, ενώ ο Απόστολος Γκλέτσος θα είναι ο υποψήφιος του ΚΚΕ για τον Δήμο Στυλίδας.
«Δικαίωμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχουν μόνο οι πολιτικοί, οι γόνοι των πολιτικών και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα» απαντούν οι περισσότεροι από αυτούς στις πρώτες τους συνεντεύξεις, έχοντας να αντιμετωπίσουν την ειρωνεία της κοινής γνώμης. Αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο να προτείνουν όταν καλούνται να μιλήσουν για τη δραστηριότητα που θα αναπτύξουν εφόσον εκλεγούν.
Από την άλλη πλευρά, οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που γύρισαν την πλάτη σε τέτοιου είδους υποψηφιότητες, παρ΄ ότι φέρνουν ψήφους, ξιφουλκούν κατά των αντιπάλων τους. «Θα γεμίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με κάθε καρυδιάς καρύδι» υπογραμμίζουν, παρακολουθώντας ήδη την προεκλογική εκστρατεία να εκφυλίζεται.
Διαβάστε περισσότερα:
 http://www.tovima.gr/default.asppid=2&ct=32&artid=359649&dt=10/10/2010#ixzz11yEaIWYn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου