Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

                        Γ. Πεταλωτής:
Οι αλλαγές που έρχονται με τον "Καλλικράτη,
                 το μεγάλο διακύβευμα

«Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί παράγοντα σταθερότητας για τον τόπο, φορέα προοδευτικών ιδεών και αποδεικνύει ότι προχωρά σε αποφάσεις για την εξυγίανση της οικονομίας, του κράτους και της κοινωνίας, εκφράζοντας συγχρόνως την αγωνία των πολιτών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
«Ο πρωθυπουργός χτες ήταν σαφής, μίλησε για δημοψήφισμα για τον "Καλλικράτη", για τις μεγάλες αλλαγές που επιφέρει, που σημαίνει ότι όποιοι ψηφίσουν τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν αυτή τη σύγκρουση με το κατεστημένο και με τις λογικές και πρακτικές του παρελθόντος», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής, απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων για τη σχετική αναφορά του κ. Γ. Α. Παπανδρέου.
Διευκρίνισε δε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν το δικό τους χαρακτήρα και επισήμανε ότι το «μεγάλο διακύβευμα είναι οι μεγάλες αλλαγές που έρχονται με τον ‘Καλλικράτη’, οι μεγάλες αλλαγές που γίνονται στο επιτελικό κράτος και την Αυτοδιοίκηση».
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αυτές οι αλλαγές είναι κι ο μόνος πήχης που βάζει η κυβέρνηση και πρόσθεσε πως υποβαθμίζει το θεσμό της αυτοδιοίκησης "όποιος προσπαθεί να βάλει πήχεις και να μετράει ποιοι δήμοι θα πάνε στα κόμματα".
«Η κυβέρνηση δεν φοβάται τίποτα, το 2010 δεν είναι ούτε 2006, ούτε 2009, αυτές οι εκλογές είναι ιδιαίτερες γιατί διακυβεύονται σημαντικές αλλαγές, τις οποίες η σημερινή κυβέρνηση είναι η μόνη που προσπαθεί να κάνει», συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά.
Για το εάν θα διαγραφούν οι Γ. Δημαράς και Αλ. Μητρόπουλος, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα, καθώς ο κ. Δημαράς ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου όσο ήταν μέλος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ενώ για την περίπτωση του κ. Μητρόπουλου είπε ότι είναι θέμα του ΠΑΣΟΚ και όχι της κυβέρνησης.
http://www.ota.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου