Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Γιώργος Παπανδρέου για την αυτοδιοίκηση Θετικό βήμα και αίσιο μήνυμα για πιθανές περαιτέρω συνεργασίες χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη "Δημοκρατική Αριστερά" στους Δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
H συνεργασία αυτή αφορά συγκεκριμένα τις υποψηφιότητες του Γιώργου Καμίνη και του Γιάννη Μπουτάρη.
Κατά την καθιερωμένη συνέντευξή του στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτές οι επιλογές θα είναι νικηφόρες, διότι θα σηματοδοτήσουν μια απελευθέρωση αυτών των μεγάλων πόλεων από δουλείες του παρελθόντος, από αντιλήψεις πελατειακές.
Για το θέμα της υποψηφιότητας του Αλέξη Μητρόπουλου είπε ότι δεν παρακολουθεί τις κινήσεις του, οι οποίες αξιολογούνται από τα αρμόδια όργανα του ΠΑΣΟΚ.
« Οι επιλογές μας, ήταν επιλογές για τον «Καλλικράτη», για το θεσμό, για τον πολίτη, για τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να κάνουμε. Ήταν επιλογές, που θεωρούμε ότι είναι και άξιες να βγάλουν εις πέρας - και όχι μόνο να βγάλουν εις πέρας - το πολύ μεγάλο έργο του «Καλλικράτη», αλλά και να φέρουν και μια άλλη λογική, έναν άλλο πολιτισμό, μια άλλη προσέγγιση στα πολιτικά πράγματα της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος ειδικότερα στον «Καλλικράτη» επισήμανε ότι είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το αν θα πάει μπροστά όχι το ΠΑΣΟΚ, αλλά η χώρα. «Ο «Καλλικράτης» είναι το κλειδί για να αξιοποιήσουμε σωστά και τη Δημόσια Διοίκηση, και τους οικονομικούς πόρους, και τους ανθρώπινους πόρους, και τα χρήματα που έρχονται από την Κοινότητα, για να αλλάξουμε τη χώρα μας, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, στην πόλη, με σωστή πρόνοια, με σωστά σχολεία, με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες» σημείωσε.
Ερωτηθείς για τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί σχετικά με την αξιοποίηση κοιτασμάτων λιγνίτη στη Λάρισα, στην Ελασσόνα και στην Ανατολική Μακεδονία απάντησε ότι δεν υπάρχει κάποια σχετική απόφαση. «Εμείς θέλουμε να πάμε στην πράσινη ανάπτυξη, θέλουμε να πάμε δηλαδή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σε καθαρή ενέργεια. Αυτή είναι η αρχή μας και πάνω σε αυτή την αρχή θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Και βεβαίως, η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία πάντα, σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο γι’ αυτό το θέμα, είναι για μας αρχή» πρόσθεσε.
Δημοσκόπηση της KAΠΑ Research
Στο μεταξύ, σε έρευνα της κοινής γνώμης σε πανελλαδικό επίπεδο, που διενήργησε η ΚΑΠΑ Research για το "Βήμα" της Κυριακής, οι πολίτες υποστηρίζουν ότι θα δώσουν την ψήφο τους αναλόγως του αν συμφωνούν ή όχι με τις ρυθμίσεις του σχεδίου «Καλλικράτης» (46,7%), ενώ το 25,5% τονίζει ότι θα ψηφίσει αναλόγως του αν αποδέχεται ή απορρίπτει το μνημόνιο. Το 13,3% υποστηρίζει ότι θα σταθμίσει την ψήφο του, λαμβάνοντας υπόψη και τα δύο αυτά ζητήματα. Οταν δε καλούνται να απαντήσουν αν θα επιλέξουν κάποιον υποψήφιο με βάση τα προσωπικά του χαρακτηριστικά ή με βάση τη στάση του απέναντι στο μνημόνιο, το 71,7% δηλώνει ότι θα επιλέξει με βάση την ικανότητα του υποψηφίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου