Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Πολιτικό χαρακτήρα θα έχουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές Εγκλωβισμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση από την επιλογή του πρωθυπουργού να δώσει πολιτικό περιεχόμενο στην εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου, πιεζόμενος από τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Όπως όλα δείχνουν η επιλογή του πρωθυπουργού να στείλει το μήνυμα ότι δεν «φοβάται» την αναμέτρηση του Νοεμβρίου, ακολουθώντας την πρωτοβουλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, δίνοντας κι εκείνος πολιτικό περιεχόμενο στις επικείμενες εκλογές, έχει φουντώσει την αγωνία στο κόμμα του σε σχέση με το αποτέλεσμα και τις ερμηνείες που σε αυτό θα δοθούν.
Εκτός του κ. Σαμαρά, που επισημαίνει πως «σε αυτές τις εκλογές θα δοθεί η ευκαιρία στον λαό να αντιδράσει στην κυβερνητική πολιτική», πολιτική διάσταση στις αυτοδιοικητικές εκλογές δίνουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η Αλέκα Παπαρήγα τονίζει ότι «οι εκλογές του Νοεμβρίου είναι ισοδύναμες με τις βουλευτικές», ο Γιώργος Καρατζαφέρης επαναλαμβάνει ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα «ώστε να μην πρασινίσει και πάλι ο χάρτης της Ελλάδας» και ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει πως «η ερχόμενη κάλπη θα είναι κάλπη που θα αναδείξει την οργή και τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κοινωνίας».
Χθες, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αν και επανέλαβε τη «γραμμή» του κ. Παπανδρέου, έσπευσε να «απαλύνει» την πολιτική διάσταση που δόθηκε στις δηλώσεις του. Ειδικότερα, ο κ. Πεταλωτής αφού δήλωσε χαρακτηριστικά πως οι εκλογές αποτελούν «δημοψήφισμα για τον "Καλλικράτη", για τις μεγάλες αλλαγές που επιφέρει, που σημαίνει ότι όποιοι ψηφίσουν τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν αυτή τη σύγκρουση με το κατεστημένο και με τις λογικές και πρακτικές του παρελθόντος», πρόσθεσε ότι «αυτές οι αλλαγές είναι κι ο μόνος πήχυς που βάζει η κυβέρνηση» καθώς και ότι υποβαθμίζει τον θεσμό της αυτοδιοίκησης "όποιος προσπαθεί να βάλει πήχεις και να μετράει ποιοι δήμοι θα πάνε στα κόμματα".
Το μπρος πίσω της κυβέρνηση στο ζήτημα αυτό, αποτελεί σύμφωνα με τις πληροφορίες αποτέλεσμα της αποτίμησης του κλίματος που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ και ουσιαστικά επιβεβαιώνει την ηττοπάθεια που ταλανίζει το κυβερνών κόμμα μπροστά στην κρίσιμη αναμέτρηση.
Την ίδια ώρα, στην κυβέρνηση, μετά τη δημόσια άρνηση του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, επικρατεί πρόσθετος εκνευρισμός από τη δυστοκία που υπάρχει στην ανεύρεση πρόθυμου βουλευτή να αναλάβει καθήκοντα στη γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μετά την υπουργοποίηση του Χρήστου Παπουτσή.
 Στο μεταξύ, εκτός ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πλέον οι Αλέξης Μητρόπουλος και Γιάννης Δημαράς, όπως δήλωσε στο «Real.gr» ο πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης και Τήρησης του Καταστατικού Γιώργος Ανωμερίτης. Όπως εξήγησε, σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ όποιο στέλεχος κατεβαίνει ως επικεφαλής άλλου συνδυασμού από αυτόν που στηρίζει επισήμως το κόμμα τίθεται αυτομάτως εκτός κόμματος.
Χθες, αναχώρησε για τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.
16/09/2010
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=22471

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου