Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Γεγονός ο μειονοτικός συνδυασμός για το Δήμο Κομοτηνής

                           Και το όνομα αυτού:
               «Πρώτο βήμα για την Ισότητα»!!!
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε γνωστό ξενοδοχείο της Κομοτηνής, η παρουσίαση του συνδυασμού «Πρώτο βήμα για την Ισότητα», με επικεφαλής την Σιμπέλ Μουσταφάογλου. Ο μειονοτικός συνδυασμός που ζυμωνόταν για τα καλά τους τελευταίους μήνες στην Κομοτηνή πήρε σάρκα και οστά και αλλάζει για τα καλά τα δεδομένα στην εκλογική μάχη για τον Δήμο! Στην παρουσίαση του συνδυασμού, δίπλα στην επικεφαλής παραβρέθηκαν οι Αχμέτ Μετέ ψευδομουφτής Ξάνθης, Σαμή Τοραμάν πρόεδρος της Ένωσης «Τούρκων» Δασκάλων Δυτικής Θράκης και ο Μουσταφά Αλιτσαβούς πρόεδρος του κόμματος DEP. Επίσης το παρών έδωσαν επιστήμονες από την μειονότητα, πρώην δήμαρχοι, νυν κοινοτάρχες, υποψήφιοι βουλευτές των τελευταίων εκλογών, νυν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.
Στον σύντομο χαιρετισμό της η επικεφαλής του συνδυασμού Σιμπέλ Μουσταφάογλου μίλησε για κίνηση που έρχεται να ενώσει και όχι να διχάσει τους πολίτες, ενώ παράλληλα έκανε άνοιγμα σ’ όλους να συστρατευθούν στο σχήμα. Επίσης αναφέρθηκε στο ότι η μειονότητα δεν απολαμβάνει όλα τα δικαιώματά της από την πολιτεία και ότι θα αγωνιστεί γι’ αυτά στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ κλείνοντας επεσήμανε πως την δεύτερη Κυριακή των εκλογών (επαναληπτικές) η μειονότητα θα γιορτάσει διπλή γιορτή, μία θρησκευτική (Κουρμπάν Μπαϊράμ) και μία πολιτική (εννοώντας την κατάληψη της δεύτερης θέσης και την μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της μειονότητας στο Δήμο Κομοτηνής).
Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογη κίνηση θα υπάρξει και στην Ξάνθη, όπως και στις δημοτικές εκλογές του 2006. Στο Δήμο Κομοτηνής είναι πρώτη φορά που η μειονότητα θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της σε ανεξάρτητο συνδυασμό, κάτι το οποίο τινάζει όλες τις στρατηγικές των υποψηφίων δημάρχων στον αέρα! Πάντως μεγαλύτερο πλήγμα θα δεχθεί το ΠΑΣΟΚ, καθώς η μειονότητα ψηφίζει παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια το κυβερνών κόμμα και τους υποψηφίους του!!!

           Το βιογραφικό της από την επίσημη      
                      ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ
Γεννήθηκε στην Κομοτηνή όπου και τελείωσε το Λύκειο. Σπούδασε στο Τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας. Τα έτη 1996 και 2002 παρακολούθησε με υποτροφία του Πανεπιστημίου Μονάχου, δύο κύκλους μετεκπαιδευτικών μαθημάτων στην Γερμανία. Από το 1999 είναι ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου ξένων γλωσσών στην Κομοτηνή.
Εκλέχτηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος το 2002 με τον συνδυασμό του Άρη Γιαννακίδη. Από το 2002 έως το 2004 υπήρξε Αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου. Από το 2006 ασκεί καθήκοντα Αντινομάρχη με αρμοδιότητα στα θέματα Παιδείας, Πρόνοιας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής. Υπήρξε πρόεδρος του κέντρου πρόληψης κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών «ΟΡΦΕΑΣ» στην Κομοτηνή, από το 2005 έως το 2009 και είναι Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Νομαρχιακής Επιχείρησης Ανάπτυξης Νομού Ροδόπης. Εκλέχτηκε μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΠΑΣΟΚ, το 2005 όπου ήταν υπεύθυνη του τομέα Παιδείας και μέλος των επιτροπών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διεθνών Σχέσεων. Έχει συνεργαστεί με το ΙΣΤΑΜΕ σε θέματα μειονότητας. Συμμετείχε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ σε σειρά συναντήσεων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις Βρυξέλλες, με θέμα «Σεβασμός στην διαφορετικότητα στις μουσουλμανικές κοινότητες». Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
Στο video που ακολουθεί, ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσιάζει την Σημπέλ Μουσταφάογλου ως υποψήφια Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ,κατά τις Ευρωεκλογές του 2008.
Δεν είναι πιά καθόλου περίεργη η “αυτόνομη” κάθοδος της μειονοτικής Μουσταφάογλου ως υποψηφίας δημάρχου Κομοτηνής, επικεφαλής αμιγώς μειονοτικού συνδυασμού.
Προσέξτε επίσης τι λέει ο Γιώργος κατά την παρουσίαση της κ. Μουσταφάογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου