Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Στον πρόεδρο της ΝΔ η ΚΕΔΚΕ και η ΕΝΑΕ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΚΕ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, μετά από αίτημα του προέδρου της Ένωσης Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή προς όλα τα κόμματα.
Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις της ΚΕΔΚΕ για τα τρέχοντα οικονομικά προβλήματα των δήμων, τις προβλέψεις του επικαιροποιημένου Μνημονίου για τις εξοικονομήσεις ύψους 500 εκ. κατ΄ έτος (3 δις συνολικά για την τριετία 2011-2013) από τον περιορισμό των μεταβιβάσεων πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την πορεία του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», αλλά και την ανάγκη εξασφάλισης της οικονομικής υποστήριξης της Μεταρρύθμισης από την 1η Ιανουαρίου 2011.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι μετέφερε στον κ. Σαμαρά τα κοινής αποδοχής σημεία όπως παρουσιάστηκαν στην τελευταία σύνοδο των Τοπικών Ενώσεων της ΚΕΔΚΕ.
"Ενημερώσαμε τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, το ίδιο θα κάνουμε και με όσους πολιτικούς αρχηγούς μας δεχθούν και βεβαίως και τη κυβέρνηση, για την υποχρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης στην πορεία της προς τον Καλλικράτη, δηλαδή μέχρι Δεκέμβριο του 2010" είπε χαρακτηριστικά.
Εξάλλου τόνισε ότι παρουσιάστηκαν οι βάσιμοι κίνδυνοι που κατά την ΚΕΔΚΕ υπάρχουν, η υποχρηματοδότηση αυτή, λόγω επικαιροποιημένου Μνημονίου, να συνεχισθεί και την προσεχή τριετία 2011-12-13. Όπως είπε ο κ. Κακλαμάνης η τριετία αυτή είναι εξαιρετικά κρίσιμη προκειμένου ο Καλλικράτης στα πρώτα του βήματα να πατήσει σε στέρεο έδαφος.
"Εάν οι φόβοι μας επαληθευθούν, φοβούμεθα ότι ένα όνειρο ετών της Αυτοδιοίκησης και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία οι αποφάσεις γι’ αυτό το όνειρο, δεν θα έχει την εξέλιξη την οποία επιθυμούμε" πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για την τοποθέτηση του κ. Καμίνη κατά της διεξαγωγής τηλεοπτικής αναμέτρησης μαζί του και υπέρ της τηλεοπτικής αναμέτρησης όλων των υποψηφίων ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε ότι το debate μεταξύ των δύο σε καμιά περίπτωση δεν αποκλείει να υπάρξουν στρογγυλά τραπέζια με όλους τους άλλους υποψηφίους. Επέμεινε πάντως στην αρχική του πρόταση.
Στο μεταξύ, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε ακόμη ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος, τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και οι επικεφαλής των παρατάξεων της Ένωσης.
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης .
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Δράκος επισήμανε ότι μετέφερε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας το μεγάλο ζήτημα της δυσλειτουργίας των Νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων λόγω των οικονομικών προβλημάτων και της υποστελέχωσής τους.
"Αυτή την στιγμή υπάρχει στην ουσία, ένα οικονομικό και λειτουργικό μπλακ άουτ για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Και αυτό το ζήτημα , δυστυχώς μεταφέρεται ως αρνητική προίκα στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Σε κάθε περίπτωση τα προβλήματα αυτά οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε το δυνατόν συντομότερα για να μπορέσει ο «Καλλικράτης» και παρά τις ελλείψεις του να είναι ένα αποδοτικό εργαλείο για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας μας» σημείωσε ο κ. Δράκος.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» Γιάννης Μίχας δήλωσε: «ζήτησα τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να μην μετατραπούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε εκλογές μνημονίου – αντιμνημονίου. Παρακάλεσα να μην μετατραπούν οι εκλογές σε εθνικές εκλογές να παραμείνουν αυτοδιοικητικές έτσι ώστε οι πολίτες να επιλέξουν αυτούς που θα κάνουν καλύτερη την ποιότητα της ζωής τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου