Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΚΕΔΚΕ: Αιτία πολέμου οι αλλαγές στον «Καλλικράτη»


Ενημερωτική συνάντηση για την πορεία του Προγράμματος «Καλλικράτης» είχε το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ με τις Διοικήσεις των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας και τους δημάρχους των πρωτευουσών, στην Αθήνα. Με το άνοιγμα των εργασιών ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης προειδοποίησε όλους τους βουλευτές, ότι ενδεχόμενη αλλαγή από μέρους τους στα κριτήρια για τις συνενώσεις των δήμων, θα αποτελέσει «casus belli»...
Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος, από τη μεριά του, στάθηκε στα οικονομικά, ζητώντας άμεσο ξεκαθάρισμα σε συνδυασμό με τις αρμοδιότητες καθώς όπως είπε, το υπουργείο ακόμη δεν έχει αποσαφηνίσει τις θέσεις του.
Την αποχώρηση της ΚΕΔΚΕ από το διάλογο για τη διοικητική μεταρρύθμιση και τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου της Ένωσης πρότεινε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το σχέδιο «Καλλικράτης»και ζήτησε να δοθεί ένα σαφέστερο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα παραδοθεί το προσχέδιο νόμου, ώστε να υπάρχει ο χρόνος για την επεξεργασία του και τις όποιες ενδεχομένως αντιπροτάσεις.
Ελπίζουμε σημείωσε ο κ. Πατούλης «η Πολιτεία να έχει διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος και δεν θα επιχειρήσει με τη δικαιολογία του κατεπείγοντος να επιβάλλει τελευταία στιγμή τις απόψεις της. Η κεντρική εξουσία έχει ήδη πολλά χρέη προς τις τοπικές κοινωνίες. Δεν έχει περιθώρια να δημιουργήσει και άλλα.»
Τέλος, οι δήμαρχοι αποφάσισαν μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου να προχωρήσουν στη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, με μόνο θέμα το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου