Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Τρεις τραπεζικοί κολοσσοί μας ρουφάνε το αίμα


Βρισκόμαστε στη δίνη ενός πολύ μοντέρνου πολέμου. Είναι γνωστό, ότι οι τράπεζες, από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκαν, προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τη χασούρα από τους πολέμους που οι χώρες τους συμμετείχαν… Επειδή με τους πολέμους βγαίνει για κάποιους πολύ χρήμα. Πόλεμος σημαίνει μείωση πληθυσμού. Υποδουλώσεις
Κι όταν οι πραγματικοί πόλεμοι δεν αφήνουν ξεκάθαρο κέρδος, τότε υπάρχουν κι άλλοι παλιοί τρόποι: Υποδούλωση κρατών μέσα από τα υπέρογκα χρέη τους. Χρέη που δεν θα μπορέσουν να ξεπληρώσουν στον αιώνα τον άπαντα.
Βασικό εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε στο παιχνίδι εναντίον της Ελλάδας, είναι ένα πολύ πρόσφατο χρηματιστηριακό προϊόν ένα παιχνιδάκι που ονομάζεται CDS.Μια προσυμφωνημένη εγγύηση στην περίπτωση που δεν θα μπορέσει να ξεπληρωθεί ένα χρέος.
Μια τράπεζα για παράδειγμα, που αγοράζει κρατικά ομόλογα μιας χώρας, ασφαλίζει το ποσό σε μια άλλη τράπεζα, που οφείλει να την πληρώσει σε περίπτωση που χρεοκοπήσει το κράτος εκείνο, ή για κάποιο λόγο δεν μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος του.
Προφανές είναι ότι όσο πιο επικίνδυνη η οικονομική κατάσταση σε κάποια χώρα, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το επιτόκιο που θα βάζει η τράπεζα που δανείζει.
Μόνο τρεις τραπεζικοί γίγαντες η γερμανική Deutche Bank, οι αμερικανικές Goldman Sachs και J.P. Morgan, είναι εκείνες που ελέγχουν το 75% της παγκόσμιας αγοράς των CDS.
Τι έγινε με την Ελλάδα. Δέκα μέρες πριν βρει τραπεζίτες να αγοράσουν τα πεντάχρονα ομόλογά της, βγαίνει η Deutche Bank και δημοσιοποιεί έκθεση φωτιά, για την ελληνική οικονομία. (Κάτι που επανέλαβε πάλι προσφατα, αμφισβητώντας την αισιοδοξία της καγκελαρίου Μέρκελ, ότι «τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης είναι στη σωστή κατεύθυνση»). Αμέσως, το τμήμα των CDS του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού αυξάνει τον διατραπεζικό τόκο για το ελληνικό χρέος. Επικαλούμενο έκθεση της … ίδιας τράπεζας!
Οι παπαγάλοι των σπεκουλαδόρων που εργάζονται στα διεθνή Μέσα, κρώζουν ότι η ελληνική οικονομία παραπαίει. Οι σπεκουλαδόροι καταλαβαίνουν ότι βρήκαν στόχο!
Τότε έρχονται η Deutche Bank με την Goldman Sachs να για να προωθήσουν τα ελληνικά ομόλογα σε καλούς αγοραστές.
Κι όμως δεν είναι ένα άσχημο αστείο. Η ελληνική κυβέρνηση αλλά και άλλες κυβερνήσεις, είναι υποχρεωμένες να καταφύγουν σ΄αυτές τις τράπεζες που ελέγχουν την αγορά των CDS, παρά το γεγονός ότι οι ίδιες έχουν υπονομεύσει την διαδικασία.
Μου έστειλαν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βίντεο, που το ρούφηξα, επειδή μέσα στα λόγια του Αμερικανού δημοσιογράφου Αλεξ Τζόουνς βρήκα πάρα πολλά στοιχεία, από εκείνα που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στο στυξ.
Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να βλέπεις τον Αμερικανό δημοσιογράφο, του Prison Planet, να αναλύει όλα όσα πειραματικά έκαναν οι «καιροσκόποι» (έτσι τους λένε επειδή τρέμουν μπας και τους πουν με το όνομά τους)- οι ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ δηλαδή, οι σύχρονοι τοκογλύφοι- στην Ελλαδίτσα, με απώτερο στόχο σημαντικές ευρωπαϊκές δυνάμεις αλλά και τις ΗΠΑ ακόμα.

Οσοι θέλετε, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο στη διεύθυνση:
Αλλιώς μπορείτε να διαβάσετε το περιεχόμενό του. Πρόκειται για μια διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή της 4ης Μαρτίου 2010 με έντονο αντιευρωπαϊκό χαρακτήρα, αλλά και πολλή πικρία για όσα συμβαίνουν τώρα στις ΗΠΑ.
The Alex Jones Show in PRISON PLANET
Αλεξ Τζόουνς:
«Έχω άρθρα εδωπέρα, που λένε πως η Γερμανία, (για πολλούς κουμαντάρει την ΕΕ), «δεν θα βοηθήσουμε την Ελλάδα με άλλα δάνεια». Στο σημείο αυτό μπαίνει η Goldman Zachs, ως κύριος διαχειριστής των ιδιωτικών τραπεζών, προ 10ετίας, και υποδεικνύει στην Ελλάδα πώς να κρατάει διπλά βιβλία. Το λέει και το Ρώυτερς. Της λένε πώς να επενδύει σε παράγωγα…
Εσωτερικά έγγραφα που βγήκαν στη δημοσιότητα πέρισυ, αποδεικνύουν ότι το έκαναν προμελετημένα εδώ (στις ΗΠΑ) στην Ισλανδία, την Eλλάδα, την Ισπανία και σε μια σειρά άλλα κράτη. Το ίδιο κάνουν το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα ως διαχειριστικές εταιρίες για ιδιωτικές χρηματιστηριακές εταιρίες και τράπεζες στον τρίτο κόσμο, εδώ και 150 χρόνια.
Μπαίνουν μέσα, δίνουν χρήματα στις κυβερνήσεις με 30-40% επιτόκιο και κάνουν κρυφή συμφωνία μαζί τους να μην τα ξεπληρώσουν αλλά να τους δώσουν τους υδάτινους πόρους την οδοποιία τους, την υποδομή τους. Και μετά δεν έχει σημασία ποιος αναλαμβάνει την διακυβέρνηση μετά απ αυτά, ούτε κι αν είναι δικτάτορας, αφού θα κάνουν κουμάντο τώρα οι τράπεζες. Και το κάνουν με ανυπόστατο χρήμα που στηρίζεται όμως στο χρήμα των φορολογούμενων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Τώρα, το νέο αυτό τραπεζικό σύστημα που στήνουν, αυτή η Παγκόσμια Τράπεζα, με βάση ένα νέο «τραπεζικό Σύνταγμα», θα σπάσουν τα ομόλογα, ακόμα και εκείνα με τις δυτικές κυβερνήσεις που τώρα θα καταρρέουν λες κι είναι τριτοκοσμικές χώρες και θα εκδώσουν το δικό τους παγκόσμιο τραπεζογραμμάτιο. Μπορεί να υπάρχει ακόμα το ευρώ, το δολάριο, το γιεν, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό το καρτέλ των ιδιωτικών τραπεζών, θα καθορίζει την αξία αυτών των νομισμάτων. Και θα κάνουν παιχνίδια με το ένα εναντίον του άλλου. Τα δικά τους εσωτερικά έγγραφα δείχνουν , όπως διέρρευσαν από το ΔΝΤ και την παγκόσμια Τράπεζα, όταν έφυγε ο νομπελίστας Στικλς, ο αρχι-οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα, το 2002… Τέλος πάντων, αποκαλύφθηκαν έγγραφα επικοινωνίας μεταξύ των δύο τραπεζών που αποδείκνυαν πως όλα ήταν προμελετημένα και την είχαν στήσει σε τριτοκοσμικές χώρες. Αυτό που σχεδιάζουν να κάνουν τώρα και στη Δύση.
Στην Ισλανδία, ισχυρίζονται πως χρωστάει το υπερδεκαπλάσιο και πλέον του ΑΕΠ και τον πλούτο της χώρας. Όταν η Ισλανδία είπε ΟΧΙ, οι τραπεζίτες είπαν … ένα λεπτό, μην μας πετάτε τελείως έξω επειδή σας απειλήσαμε να σας επιβάλλουμε αντιτρομοκρατικούς νόμους και κυρώσεις… Οι τράπεζές μας διαθέτουν κεφάλαια στη χώρα σας που θα το ξεπληρώσουν αυτό.
Όταν βάσει του σχεδίου ήρθε η ώρα της Ελλάδας έβαλαν ανοικτά σαν υπουργό τραπεζών έναν αξιωματούχο της Goldman Sachs. Είναι ο εγκέφαλος -κλειδί που μανατζάρει αυτές τις δουλειές. Βγάζουν όλες οι τράπεζες χρήμα, αλλά αυτή είναι ο εσωτερικός εγκληματικός κύκλος, που διευθύνει τας πάντα. Και η Ευρώπη λέει (στην Ελλάδα) δεν θα σας δώσουμε χρήματα για να σας ξελασπώσουμε. Πρέπει να ξεπουλήσει η κυβέρνησή σας νησιά στις Τράπεζες.
Έτσι η Ελλάδα ξεγυμνώνεται τελείως, ο λαός της εξεγείρεται. Τα ίδια που συμβαίνουν και στην Ινδονησία. Επειδή γνωρίζει καλά τι σημαίνει η κυβέρνηση ξελασπώνει τις τράπεζες με το δικό του χρήμα. Γνωρίζουν ότι πρόκειται για ληστεία. Επειδή το έχουν ξαναζήσει αυτό.
Εδώ έχουμε ένα άρθρο από την Γερμανία, στο οποίο Γερμανός βουλευτής προτείνει στην Ελλάδα που έχει ξεμείνει από χρήμα, ότι θα πρέπει να πουλήσει νησιά. Ένα άλλο πρωτοσέλιδο καλεί την γερμανική κυβέρνηση «Καμμία βοήθεια στην Ελλάδα». Θα βουλιάξουν κι οι τράπεζες θα τα πάρουν όλα σε εξευτελιστικές τιμές μέσα από το ανυπόστατο χρήμα που τους είχαν δανείσει και τα παράγωγα με τα οποία τους την είχε στήσει η Goldman Sachs. Και ο κόσμος ξεσηκώνεται και κάνει ταραχές.
Αυτό θα είναι και το μέλλον στις ΗΠΑ. Βγαίνουν τώρα οι πολιτικοί στις ειδήσεις και μας λένε ότι έρχεται μεγάλη ύφεση και θα καταρρεύσουν όλα σε 16 μήνες, αν δεν δώσουμε ολοκληρωτικές εξουσίες στις ιδιωτικές τράπεζες, να περάσουν τοξικούς και άλλους φόρους. Στο Phily.com ήδη μιλάνε για φόρους σε ελαφρά ποτά και αναψυκτικά κλπ. φόρους στα τρόφιμα… φορολόγηση των πάντων.
Στο μεταξύ, έχουμε τον απατεώνα Αλ Γκορ, να αραδιάζει απίστευτα ψέματα για τη στάθμη της θάλασσας, τους πιγκουίνους, για τις πολικές αρκούδες που πεθαίνουν, για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Ενώ πιάστηκε η απάτη του στα πράσα, του έδωσαν Νόμπελ, (όπως ακριβώς έδωσαν Νόμπελ ειρήνης στον Ομπάμα, ο οποίος επεκτείνει τους πολέμους). Και νομίζεις πως έχεις να κάνεις με αρρωστημένο αστείο, όταν και το Πανεπιστήμιο του Τενεσή του δίνει τιμητικό πτυχίο. «Ευχαριστούμε για τα ψέματα που μας λες κι έβγαλες ένα δισεκατομμύριο δολάρια απ’ την απάτη ως τώρα». Ευχαριστούμε που θέλεις να καταστρέψεις την βιομηχανία των ΗΠΑ. Ευχαριστούμε, ευχαριστούμε, ευχαριστούμε.
Tο πράγμα γίνεται πια εξωφρενικό. Πρέπει να τους απεχθανόμαστε όλους αυτούς τους ανθρώπους να τους ξεσκεπάσουμε να κάνουμε τον κόσμο να καταλάβει πόσο σοβαρή είναι αυτή η τυραννική ανάληψη εξουσιών.
Ο κόσμος γνωρίζει ότι υποφέρει. Γνωρίζει πως χάνει τη δουλειά του, ότι του μειώνουν το μισθό ότι καταρρέει η οικονομία.
Και πάνω που κορυφώνεται η ύφεση που μηχανεύτηκαν οι τραπεζίτες, δεν μπορεί να πείσει το Κογκρέσο να περάσει το νομοσχέδιο για την έκλυση διοξειδίου, και πάνε στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους δήμους και τις Πολιτείες. Βάζουν τον Ομπάμα να το επιβάλει με κανονισμούς. Αυτό είναι εξωφρενικό κυρίες και κύριοι, επειδή σας θεωρούν ηλιθίους. Σας λένε πως σας παρακολουθούν από τα λαπ-τοπ σας, χωρίς προειδοποίηση και εντάλματα μέσα στα σπίτια σας, τα παιδιά σας στο σχολείο, σας κατασκοπεύουν… Μπορούν να διαβάζουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων σας όπου πάτε, χτίζουν κι άλλες φυλακές, προσλαμβάνουν κι άλλους αστυνομικούς, αυξήσανε τους δημόσιους υπαλλήλους κατά 50% μέχρι τον περασμένο μήνα. Είχαν τριπλασιαστεί επί Μπους, τετραπλασιάστηκαν με τον πρώτο χρόνο του Ομπάμα. Δαπανήθηκαν περισσότερα χρήματα απ΄ όλες τις κυβερνήσεις όλα αυτά τα 235 χρόνια. Αυτός είναι επίσημος αριθμός. Πάνε για πτώχευση. Όταν έχουν διαπράξει τόσα εγκλήματα, με συνταγματικές ανομίες, γιατί να μην μας περνάνε γυμνούς από τους σαρωτές σώματος; Γιατί να μην στήνουν τρομοκρατικές επιθέσεις; Γιατί να μην πνίγουν τους πάντες για να τους αναγκάσουν να υποταχθούν; Τι ακολουθεί; Εκπαιδεύουν κρυφά αστυνομικούς για την εφαρμογή στρατιωτικού νόμου. Το γράφουν οι εφημερίδες του συρμού. Ο στρατός κάνει μπλόκα ελέγχου σε όλη τη χώρα, από το Τέξας ως την Καλιφόρνια. Από το Μίσιγκαν ως τη Φλόριντα. Εκπαιδεύουν ανοικτά στο NLE09 με τη FEMA. Στρατός από 14 χώρες θα επιβάλλεται σε Αμερικανούς πολίτες. Όλα αυτά τα εξωφρενικά γεγονότα δεν αποτελούν πια θεωρία συνωμοσίας, επειδή οι εκ των έσω μας προειδοποιούσαν επί δεκαετίες, και τώρα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας. Και σεις πρέπει να πάρετε μιαν απόφαση. Θα χαθείτε αθόρυβα μέσα στη νύχτα; Θα τα δεχτείτε όλα αυτά; Δεν σέβεστε αρκετά τον εαυτό σας ώστε να καταλάβετε ότι εσείς είσαστε οι αρχηγοί που χρειαζόμαστε εκεί έξω. Γνωρίζετε πως είσαστε καλοί. Γνωρίζετε πως έχετε αγνή καρδιά, γνωρίζετε ότι είσαστε έντιμοι, γνωρίζετε πως είσαστε εναντίον της νέας τάξης πραγμάτων. Εκείνο που χρειάζεται είναι να ανεβάστε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, να φτιάξετε δικές σας ταινίες, να νοικιάζετε χρόνο σε ραδιόφωνα, να έχετε πρόσβαση σε τηλεοράσεις, να γράφετε επιστολές, να πηγαίνετε στο δημοτικό συμβούλιο. Ο καθένας να κάνει κάτι λίγο.. Δεν χρειάζονται μεγαλεπήβολα σχέδια, αλλά πολλές μικρές ενέργειες με τις οποίες θα ηττηθούν και θα προκαλέσουμε την πτώση τους».
Σημείωση στυξ:
Σ΄αυτό το βίντεο, ο Αλεξ έθιξε πάρα πολλά πράγματα που οι περισσότεροι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει. Και αυτό επειδή τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης μας έχουν φυλακισμένους στην οπτική που βολεύει το σύστημα, όχι μόνο εδώ, αλλά παντού. Καιρός είναι να κάνουμε κάτι στην πράξη και να μην μένουμε στους αφορισμούς και να εκτονώνουμε την οργή μας μόνο στο Διαδίκτυο.
Πρέπει να ενημερώνουμε συνεχώς τον περίγυρό μας. Να αντιδράσουμε δείχνοντάς τους ότι τους πήραμε χαμπάρι. Αλλιώς κινδυνεύουμε να ξεπουλήσουν κάθε σπιθαμή από τη γη μας στα λαμόγια της νέας τάξης πραγμάτων…

του Κώστα Μπετινάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου