Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Αντιδράσεις για δενδροφύτευση

      Xορηγός της η πρεσβεία των ΗΠΑ !!!
Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δενδροφύτευση που έχει προγραμματιστεί να γίνει αύριο Πέμπτη στην περιοχή Βρανά του Μαραθώνα, που υπέστη σοβαρές καταστροφές από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Μαραθώνα σε συνεργασία με την αμερικανική πρεσβεία και μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση ονόματι «Green Belt». Η Επιτροπή του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σε Μεσόγεια και Λαυρεωτική, η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Ανατολικής Αττικής (ΝΑΣ) μαζί με τη Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Μαραθώνα και Νέας Μάκρης (ΔΑΚ) έχουν καταγγείλει τη συγκεκριμένη ενέργεια και καλούν κατοίκους, μαθητές και τις οικογένειές τους να μη συμμετάσχουν στην δενδροφύτευση.
Εχει σημασία να δούμε ορισμένα πράγματα για τη δράση της ΜΚΟ που συμμετέχει στη συγκεκριμένη δράση.
Η «Green Belt» (αποτελεί παρακλάδι της διεθνούς ΜΚΟ) έχει ως χορηγούς το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και το Ιδρυμα Λάτση, χαρακτηριστικό τού από ποια σκοπιά βλέπει την επίλυση των προβλημάτων για τα οποία δηλώνει ότι κόπτεται. Στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο αναφέρεται ως χορηγός της η πρεσβεία των ΗΠΑ, το Ιδρυμα Λάτση, η εταιρεία BOEING, o ΣΚΑΪ και ο ΣΠΑΠ, ενώ μέχρι τις 14 Μάρτη θα προχωρήσει σε ανάλογες πρωτοβουλίες δενδροφύτευσης σε Κηφισιά και Πεντέλη (Καλλιθέα και Κοκκιναρά). Πρόεδρος της «Green Belt» είναι ο Βασίλης Ξυπολυτάς, υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών και δημοτικός σύμβουλος στην Κηφισιά.
Στην ανακοίνωση της Επιτροπής του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σε Μεσόγεια και Λαυρεωτική, αναφέρεται: «Καταγγέλλουμε τη χρησιμοποίηση των μαθητών και εκπαιδευτικών για την προπαγάνδα της αμερικάνικης πολιτικής. Δεν έχουν το δικαίωμα αυτοί που καταστρέφουν τον πλανήτη, που σκοτώνουν γυναικόπαιδα, που γέμισαν τα Βαλκάνια με απεμπλουτισμένο ουράνιο, που δημιούργησαν εκατομμύρια τερατογενέσεις ρίχνοντας βόμβες "πορτοκαλί παράγοντα", που βομβαρδίζουν στο Αφγανιστάν και το Ιράκ με βόμβες Λευκού Φωσφόρου, που δεν υπέγραψαν τη Συμφωνία του Κιότο και προωθούν παγκοσμίως τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα, να ζητούν άλλοθι για την πολιτική τους. Κανένας μαθητής, κανένας εκπαιδευτικός, κανένας εργαζόμενος, κανένας πολίτης, όργανο της Αμερικάνικης Προπαγάνδας και των ΜΚΟ που χρησιμοποιούνται ως "κολυμπήθρα του Σιλωάμ", για να κτίζουν το ανθρωπιστικό και φιλοπεριβαλλοντικό τους προσωπείο οι ιμπεριαλιστές και οι κυβερνήσεις τους».
Από την πλευρά τους, στην κοινή ανακοίνωσή τους, η ΝΑΣ, η ΔΑΚ Μαραθώνα και η ΔΑΚ Ν. Μάκρης επισημαίνουν: «Στην εκδήλωση αυτή κανένας κάτοικος της Αττικής και πολύ περισσότερο οι μαθητές των σχολείων της περιοχής μας δεν έχουν καμία δουλειά». Και αναφέρουν ότι εκείνοι που «άφησαν τους μετασχηματιστές με το κλοφέν να μολύνει το έδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής του Σχοινιά όταν εγκατέλειψαν τη βάση», «έρχονται στην περιοχή σαν προστάτες του περιβάλλοντος»...

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5529214&publDate=3/3/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου