Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

 Απουσιάζει η 2βάθμια Αυτοδιοίκηση από το ΕΣΠΑ


Για έλλειψη της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης από τον σχεδιασμό του εθνικού στρατηγικού πλαισίου αναφοράς (ΕΣΠΑ) κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΕΝΑΕ.
Το Δ.Σ. της Ενωσης κατά τη συνεδρίασή του ασχολήθηκε με το κείμενο του σχετικού νομοσχεδίου που αναρτήθηκε σε διαδικτυακή διαβούλευση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκο, το έλλειμμα εκπροσώπησης της ΕΝΑΕ και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων στα διάφορα όργανα κορυφώνεται αφού καταργούνται οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί Περιφέρειας στους οποίους συμμετείχαν και δύο εκπρόσωποι της ΕΝΑΕ.
«Η υπόσχεση -μέσω του «Καλλικράτη» και ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου- περί διαχείρισης των πόρων του ΕΣΠΑ από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, μετατρέπεται, με περισσή ομολογουμένως ευκολία, σε «άσκοπη εμπλοκή»» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ και χαρακτηρίζει ψευδεπίγραφη την διακηρυσσόμενη με το νομοσχέδιο για το ΕΣΠΑ αποκέντρωση. «Εάν το νομοσχέδιο ψηφιστεί και εφαρμοστεί στην κατατεθείσα του μορφή, είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι η χώρα μας δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα προόδου» προσθέτει.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, το Δ.Σ. της ΕΝΑΕ αποφάσισε ομόφωνα να δώσει 50.000 ευρώ στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του Έβρου ως οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση των πρόσφατων φυσικών καταστροφών που υπέστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου