Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Tο νέο ΕΣΠΑ θα έχει τη «σφραγίδα» της T.Α.


Yπόμνημα με τις παρατηρήσεις της Αυτοδιοίκησης επί του νομοσχεδίου για το ΕΣΠΑ, το οποίο έχει δοθεί για διαβούλευση, επέδωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης την Τετάρτη 17 Μαρτίου στον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στην ΚΕΔΚΕ.
Ο Υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι το νέο ΕΣΠΑ θα έχει τη «σφραγίδα» της Αυτοδιοίκησης, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την κατανομή ποσού ύψους 690 εκατ. ευρώ της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Σ.Α.Τ.Α.) α’ εξαμήνου του 2010 που αφορά την χρηματοδότηση επενδυτικών δραστηριοτήτων των Ο.Τ.Α. α’ βαθμού.
Αρναουτάκης και Κακλαμάνης έκαναν λόγο για άριστη συνεργασία, συμφώνησαν δε ότι το ΕΣΠΑ αποτελεί ένα σημαντικό και απαραίτητο εργαλείο για την σωστή και καλή πορεία του Καλλικράτη.
Ο προέδρος της ΚΕΔΚΕ έκανε κολακευτικά σχόλια για τον υφυπουργό, λέγοντας πως «τα θέματα που χειρίζεται ο κ. Αρναουτάκης και έχουν να κάνουν με την ΚΕΔΚΕ, αν όχι όλα, τα περισσότερα από αυτά προχωρούν απρόσκοπτα. Έχουμε άριστη συνεργασία. Θέλω να ελπίζω ότι και σε επίπεδο συνολικά κυβέρνησης και της προϊσταμένης του, υπουργού κ. Λούκας Κατσέλη, θα υπάρχει η ίδια διάθεση ώστε να προχωρήσουν με γρήγορα βήματα, κυρίως μετά από αυτά που μας είπε και προχθές, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης για τον Καλλικράτη που πρόκειται να ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2011.Το ΕΣΠΑ αποτελεί ένα σημαντικό και απαραίτητο εργαλείο για την σωστή και καλή πορεία του Καλλικράτη, κι όχι μόνο για τον Καλλικράτη. Ευελπιστούμε ότι αυτή η συνεργασία, με τον κ. Αρναουτάκη θα συνεχισθεί».
Ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης που προέρχεται από την τοπική αυτοδιοίκηση, δήλωσε από την πλευρά του ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει τον Καλλικράτη. «Θεωρώ, είπε, ότι ένα βασικό εργαλείο του Καλλικράτη είναι και το ΕΣΠΑ. Οφείλουμε λοιπόν όλοι, να δούμε πως θα αξιοποιήσουμε καλύτερα τους πόρους υπέρ των πολιτών που υπηρετούμε, υπέρ της αυτοδιοίκησης, υπέρ της νέας αρχιτεκτονικής τους κράτους…Με το Ν. 3614/2007 που υποστηρίζει το ΕΣΠΑ και που αλλάζει(την ερχόμενη εβδομάδα ψηφίζεται από τη Βουλή), θέλουμε να πετύχουμε την αποκέντρωση, την απλοποίηση, την αποτελεσματικότητα, αλλά και τη διαφάνεια.
Λίγο αργότερα, ο κ. Αρναουτάκης είχε συνάντηση και με το Δ.Σ της «ΔΗΜΟΣ Α.Ε.», στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εταιρεία.

http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=8530116

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου