Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Ψηφιακό το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς


Οι τάξεις στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς είναι πλέον, ψηφιακές. Δίπλα στους παραδοσιακούς πίνακες, εγκαταστάθηκαν νέοι διαδραστικοί πίνακες που κάνουν το μάθημα πιο διασκεδαστικό.
Ο διαδραστικός πίνακας είναι μία οθόνη που λειτουργεί με την αφή, συνδέεται με φορητό υπολογιστή και προτζέκτορα.
Με τους διαδραστικούς πίνακες ο εκπαιδευτικός μπορεί να γράφει με τους μαρκαδόρους όπως σε ένα παραδοσιακό πίνακα, να αποθηκεύει στη μνήμη του υπολογιστή το μάθημά του σε μορφή βίντεο ή διαδοχικών εικόνων, να πραγματοποιεί παρουσιάσεις, να προβάλει ταινίες.
Στον πίνακα αυτό παρουσιάζεται το σχολικό βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή. Πάνω στο βιβλίο ο δάσκαλος και οι μαθητές γράφουν, σημειώνουν, λύνουν ασκήσεις.
Με αυτόν τον πρωτοποριακό τρόπο διδασκαλίας οι μαθητές στην τάξη προσέχουν περισσότερο, συμμετέχουν όλοι ενεργά, εργάζονται ομαδικά.
Οι εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Σχολείου, παρακολούθησαν σεμινάριο επιμόρφωσης για την χρήση και την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας του ψηφιακού διαδραστικού πίνακα.
Οι δάσκαλοι και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, παρουσίασαν στους γονείς των μαθητών σε ειδική εκδήλωση, τις ψηφιακές τάξεις ευχαριστώντας την εταιρεία ΟΠΑΠ Α.Ε και τον Δήμο Κηφισιάς για την προσπάθεια και την προσφορά τους ώστε να αποκτήσουν οι τάξεις του σχολείου τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης, στον χαιρετισμό του ανέφερε: «Επενδύουμε στη νέα γενιά, που αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο του τόπου μας. Η εκπαίδευση είναι άμεσα συνυφασμένη με το μέλλον της χώρας.
Η αξιοποίηση της τεχνολογίας, με τη σχεδίαση και την υλοποίηση της ψηφιακής τάξης, θα προσφέρει στους μαθητές πρωτοποριακές δυνατότητες ανακάλυψης και άσκησης των ιδιαίτερων δεξιοτήτων τους».
Τέλος ο κ. Χιωτάκης τόνισε ότι με πρωτοβουλία του Δήμου Κηφισιάς θα μοιραστούν στους αριστούχους μαθητές φορητοί υπολογιστές.
Ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος Παιδείας και Σχολικής Μέριμνας του Δήμου Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολιτάς αφού εξήρε την προσπάθεια του εκπαιδευτικού προσωπικού και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δήμου να εξοπλίσει όλα τα σχολεία της περιοχής με διαδραστικούς πίνακες. Ανέφερε επίσης ότι στις 10 Μαρτίου ο Δήμος Κηφισιάς διοργανώνει εκδήλωση για τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση όπου θα γίνει παρουσίαση και του e-learning.
Ενός πρωτοποριακού προγράμματος που εφαρμόζεται στο πανεπιστήμιο Harvard και υλοποιείται από τον Δήμο Κηφισιάς, με το οποίο γονείς και μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μέσα από ειδική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, την παρουσίαση των μαθημάτων στα σχολεία της πόλης.
http://www.eparousia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου