Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Nέες απολύσεις σε WIND & «Πλαίσιο»

Μαζική συγκέντρωση και αποκλεισμό του κτιρίου της «WIND» στη Λεωφόρο Αθηνών πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 2 Μαρτίου (σχεδόν για 4 ώρες), οι εργαζόμενοι στην εταιρεία απαιτώντας την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου τους, Θ. Γραμμόζη, που έγινε την περασμένη Παρασκευή. Μια μερα νωρίτερα, τη Δευτέρα έκαναν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο διευθυντή του εργαζόμενου και δήλωσαν ότι θα παλέψουν για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.
Το πρόσχημα που χρησιμοποιεί η εργοδοσία για να δικαιολογήσει την απόλυση είναι ότι ο εργαζόμενος έχει χαρακτηριστεί ως «ανεπαρκής» στην «αξιολόγηση» που κάνει η εταιρεία. Όμως το ίδιο «ανεπαρκείς» έχουν χαρακτηριστεί οι 14 από τους 16 συναδέλφους του που εργάζονται στην ίδια ομάδα. Είναι εργαζόμενοι που δουλεύουν έως 15 χρόνια στην ίδια εταιρεία και αρνήθηκαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» που πρόσφατα είχε ανακοινώσει η εταιρεία.
Στην απόλυση της εργαζόμενης Γεωργίας Λώλου προχώρησε η εργοδοσία της επιχείρησης «Πλαίσιο». Η εργαζόμενη δούλευε 2,5 περίπου μήνες (με σύμβαση αορίστου χρόνου) σε κατάστημα της επιχείρησης εντός του «Δε Μολ» στο Μαρούσι, όταν το βράδυ της Δευτέρας την κάλεσε ο διευθυντής του καταστήματος στο σχόλασμα για να της ανακοινώσει ότι επειδή έχει «παραγγείλει» (η ακριβής λέξη σύμφωνα με την εργαζόμενη) δυο εργαζόμενους για το χαρτοπωλείο εκείνη περισσεύει και ως εκ τούτου απολύεται. Το πρωί της Τρίτης 2 Μαρτίου μέλη και στελέχη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στο πλαίσιο μαζικής εξόρμησης στο «Δε Μολ», ενόψει των αυριανών συλλαλητηρίων, πραγματοποίησαν παρέμβαση στο «Πλαίσιο» και απαίτησαν να ανακληθεί η απόλυση της εργαζόμενης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου