Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ας ξανανθίσει το χαμόγελο στα πρόσωπά των παιδιών μας!

Μέσα σε συνθήκες δύσκολες για την πατρίδα μας.
Μέσα στην καθημερινή τρομοκρατία που ασκούν τα ΜΜΕ και οι έμμισθοι δημοσιογράφοι πως η πατρίδα μας χάνεται και καταρρέει - λες και 4000 τώρα χρόνια δεν γνωρίσαμε ούτε καταστροφές ούτε δυσκολίες κ.Πρετεντέρη, Τρέμη, Τσίμα και λοιποί τρομολάγνοι.
Μέσα σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που ακόμα ψάχνει τους προσανατολισμούς του.
Μέσα σε μια πόλη που καθημερινά σε πληγώνει.
Μέσα σε όλα αυτά σε μια γωνιά της πόλης το χαμόγελο ανθίζει! Πού; Στο 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, πιστός σε όσα έμαθα απ' τον καλό μου φίλο Θανάση Παπαδημητρίου, ξεκινήσαμε χθες με τους μαθητές και τη βοήθεια της Διευθύντριάς μας κ. Μαρίας Αντζελέ τις πρώτες πρόβες για τη θεατρική παράσταση που θα ανεβάσουμε το καλοκαίρι, τον "Πλούτο" του Αριστοφάνη.
Παρά την κούραση από ένα γεμάτο 7ωρο τα περισσότερα από τα παιδιά ήταν εκεί και έδωσαν από την πρώτη κιόλας αυτή μέρα τον καλύτερό τους εαυτό!
Και στο μυαλό μου, στη σκέψη μου ήρθαν οι όμορφες μέρες του 2008-2009 στο 3ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής όταν καταφέραμε να κάνουμε αυτό που φάνταζε αδύνατο μέχρι τότε: Να ανοίξουμε το σχολείο στην κοινωνία! Και το πετύχαμε (λίγο ή πολύ δεν ξέρω). Κρίμα που δεν είχε συνέχεια.
Φέτος βάζουμε στην Κηφισιά τις μηχανές μπροστά για να ξανακάνουμε το σχολείο σχολείο, να ξαναδούμε το χαμόγελο να ξανανθίζει στα πρόσωπα των παιδιών μας.
Καλοί οι αγώνες, αλλά όπως γράφει και ο Πλάτων το πνεύμα χωρίς καλλιέργεια και παιδεία (πολιτισμό δηλαδή) μοιάζει σαν το κουτσό άλογο! Και ο Πλούταρχος συμπληρώνει "βίος ανεόρταστος, μακρά οδός απανδόκευτος"!
Πάμε λοιπόν παιδιά να αλλάξουμε τον κόσμο με ένα "όπλο" καθαρά ελληνικό: ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!
http://dimosiosxoleio.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου