Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ Δ. Σ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Aρκετά ανανεωμένο θα είναι το Δημοτικό Συμβούλιο της περιόδου 2011-2014 στο Δήμο Ηρακλείου, βάσει των τελικών αποτελεσμάτων (και ενώ αναμενόταν η τελική επικύρωση του Πρωτοδικείου) της σταυροδοσίας. Πάνω από το 50% της σύνθεσης του επόμενου 33μελούς Δημοτικού Συμβουλίου αποτελείται από νέους Συμβούλους, ενώ από το προηγούμενο επανεκλέγονται 15 μέλη. Ωστόσο, στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου θα βρίσκονται όλοι σχεδόν οι βασικοί πρωταγωνιστές των τελευταίων χρόνων στην πολιτική σκηνή της πόλης (όπως ο κ. Γεωργόπουλος, ο κ. Μαστορακος, ο κ. Μπάμπαλος, ο κ. Βλαντής, ο κ. Λυκούρας και ο κ. Κουτρούλης). Ας δούμε, όμως, ποιοι εκλέγονται από τα ψηφοδέλτια του κάθε συνδυασμού και με πόσους σταυρούς.
Εκλέγονται οι... πρώην του “Οράματος” και επτά γυναίκες
Ο νικητήριος συνδυασμός της “ΑΚΕΠ Ηράκλειο-Η Επόμενη Μέρα” εκλέγει είκοσι Δημοτικούς Συμβούλους. Την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο εξασφάλισε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της παράταξης, κ. Γιώργος Βλαντής, ο οποίος συγκέντρωσε 963 ψήφους. Οι επόμενες τρεις θέσεις καταλαμβάνονται από πρώην στελέχη της Διοίκησης Γεωργόπουλου: την κα Μαρία Γαλακτοπούλου (745), τον κ. Γιώργο Οικονομίδη (371) και τον κ. Στέφανο Λεζγή (345). Η εικοσάδα των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης συμπληρώνεται από τους κ.κ. Δέσποινα Καμπούρη (331), Γιάννη Κεσκινίδη (297), Βαρβάρα Τζιατζιά (257), Γιώργο Φαρμάκη (248), Ηλία Μοσχονά (244), Κων/νο Μήνα (232), Γρηγόρη Παπαδάτο (227), Δέσποινα Ασμακλή (220), Βιργινία Μακρυωνίτου (218), Παρασκευή Κράλλη (214), Βασιλική Τσαπίνου (208), Δημήτρη Μπούκη (205), Πασχάλη Γονατά (202), Ηλία Μπάρμπα (198), Περικλή Περδικάρη (189). Στην τελευταία εκλόγιμη θέση βρίσκεται ο κ. Χρήστος Καρράς με 183 ψήφους, με την κα Ιωάννα Χαρώνη να ακολουθεί με μόλις μια ψήφο διαφορά. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο εκλέγονται και οι πέντε αποχωρήσαντες Σύμβουλοι από το παράταξη “Όραμα για το Ηράκλειο”, που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο, ενώ αρκετά ικανοποιητικός είναι και ο αριθμός των γυναικών που εκλέγονται (7 από τους 20).
Πρώτος ο Γιώργος Μαστοράκος μεταξύ όλων των παρατάξεων
Η παράταξη “Ηράκλειο-Η Πόλη μας” θα εκπροσωπηθεί με τέσσερις Συμβούλους στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ένας εκ των οποίων θα είναι ο επικεφαλής κ. Νώντας Σπυρόπουλος. Πρώτος και με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους στο ψηφοδέλτιο της παράταξης “Ηράκλειο-Η Πόλη μας” έρχεται ο πρώην Δήμαρχος, κ. Γιώργος Μαστοράκος, με 1029 ψήφους, τις περισσότερες από κάθε άλλο υποψήφιο σε όλες τις παρατάξεις. Στις επόμενες εκλόγιμες θέσεις βρίσκουμε δύο νυν Δημοτικούς Συμβούλους τον κ. Κυριάκο Κουτρούλη με 750 ψήφους και τον κ. Στάθη Αγγελινά με 486 ψήφους. Στην τέταρτη είναι η κα Μαίρη Ζούνη (με 484 ψήφους) και πέμπτη η κα Αναστασία Αδάμη-Χατζοπούλου (419 ψήφους), που θα είναι και οι πρώτες επιλαχούσες.
Ζούρου, Τσεκούρας ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο
Τρεις έδρες θα έχει ο συνδυασμός “Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη” του κ. Νίκου Μπάμπαλου. Πρώτη σε σταυρούς ήρθε η Δημοτική Σύμβουλος κα Μαίρη Ζούρου (713), και ακολούθησε ο επίσης Σύμβουλος, κ. Δημήτρης Τσεκούρας (663), που εκλέγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Την πρώτη πεντάδα του ψηφοδελτίου της παράταξης, αλλά εκτός Συμβουλίου, συμπληρώνουν ο κ. Γιώργος Αγγελής (482), η κα Ρούλα Ορφανίδου (448) και ο κ. Γιάννης Φίλανδρος (327).
Ψηλά η Ντίνα Γεωργοπούλου στο “Όραμα”
Η υποψηφιότητά της γνωστοποιήθηκε δημοσίως προς το τέλος της προεκλογικής περιόδου, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη σύζυγο του Δημάρχου, κ.α Ντίνα Γεωργοπούλου, να καταλάβει άνετα την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Όραμα για το Ηράκλειο” με 859 σταυρούς (τρίτη συνολικά). Αρκετά πίσω έρχεται ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, με 485 που εκλέγεται και αυτός στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκτός του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου μένουν οι νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Γκίκας (3ος με 399 ψήφους), Μίλτος Βαφειαδάκης (4ος με 342) και Δημήτρης Τσαπραζλής (5ος με 281).
Η πρώτη πεντάδα της Λαϊκής Συσπείρωσης
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” θα εκπροσωπηθεί, πέραν του κ. Βασίλη Λυκούρα, και με τον κ. Κωνσταντίνο Κοκκινίδη (435 ψήφους). Στην πρώτη πεντάδα βρέθηκαν επίσης η κα Κλεοπάτρα Κάρπη (407 ψήφοι), ο εργαζόμενος στο Δήμο Νέας Ιωνίας, κ. Μανώλης Σμαραγδάκης (259 ψήφους) και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου (και επι σειρά ετών επικεφαλής της “Δημοκρατικής Ενότητας”), κ. Περικλής Γκιουλέας (254 ψήφοι).
Πρώτος ο Γιώργος Γρηγοριάδης, αλλά εκτός Δημοτικού Συμβουλίου
Το “Δίκτυο Πολιτών” θα εκπροσωπηθεί μόνο με την επικεφαλής κα Ειρήνη Κατσινοπούλου καθώς πήρε μόνο μια έδρα. Ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Γιώργος Γρηγοριάδης, ήρθε πρώτος στο ψηφοδέλτιο με 222 ψήφους. Δεύτερη έρχεται η κα Ανθή Χαρώνη (191) και τρίτη η κα Αρετή Σελμπέση (77).
www.xtypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου