Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Πώς ψηφίζουμε

στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Οδηγίες προς ψηφοφόρους εξέδωσε χθες η νομαρχία Αθηνών ενόψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών της 7ης και της 14ης Νοεμβρίου. Σύμφωνα με αυτές, πρώτα ψηφίζουμε για Δήμαρχο και μετά για Περιφερειάρχη, ενώ πάνω στα ψηφοδέλτια των δημοτικών εκλογών θα υπάρχει σχετική ένδειξη για τον αριθμό των προβλεπόμενων σταυρών.
Στο παραβάν ψηφοφορίας θα υπάρχει αφίσα που θα γράφει «ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ σταυρό στον υποψήφιο Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη. ΜΕΧΡΙ ... σταυρούς στους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους».
Στις Περιφερειακές Ενότητες Κεντρικού, Βορείου, Δυτικού και Νότιου Τομέα βάζουμε μέχρι 4 σταυρούς. Στις Περιφερειακές Ενότητες Πειραιώς και Ανατολικής Αττικής μέχρι 3 σταυρούς, στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής μέχρι 2 σταυρούς και στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων μέχρι 1 σταυρό.
Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 7 π.μ. - 7μ.μ.

Ψηφίζουμε με την αστυνομική ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής. Εναλλακτικά με το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης, ακόμα και με το ατομικό βιβλιάριο υγείας. Δεν ψηφίζουν όσοι έχουν στερηθεί το εκλογικό δικαίωμα, καθώς και όσοι δεν είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν (κάτοικοι του εξωτερικού, όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους, όσοι διαμένουν την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη από 200 χλμ. από το εκλογικό τμήμα).
Πληροφορίες
Ψηφοφόροι, υποψήφιοι, δικαστικοί αντιπρόσωποι της Αθήνας μπορούν να επισκέπτονται τις υπηρεσίες του Δήμου, στην οδό Λιοσίων 22, ή να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό κέντρο 210-52.77.001 και στη γραμμή δημότη 1595.
Επίσης, μπορούν να ενημερωθούν και στο Ιντερνετ (www. cityofathens.gr μέσω του banner «ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010») για το πώς και πού ψηφίζουν, καθώς και να εντοπίζουν το εκλογικό τους τμήμα μέσω ηλεκτρονικού χάρτη.
Οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι ενημερώνονται στο τηλέφωνο 210-52.77.011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου