Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η μάχη για τα νέα όργανα της αυτοδιοίκησης

Στις αρχές του 2011 αναμένεται η επόμενη αναμέτρηση στο χώρο της αυτοδιοίκησης, η οποία θα αφορά την εκλογή των νέων συλλογικών οργάνων της. Της νέας διοίκησης στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, η οποία βεβαίως θα μετονομαστεί, αφού δεν υπάρχουν πλέον κοινότητες στη μετά «Καλλικράτη» εποχή.
Την πρώτη διοίκησή τους θα κληθούν να αναδείξουν και οι δεκατρείς νέοι περιφερειάρχες, οι οποίοι θα συγκροτήσουν μία νέα Ένωση σε αντικατάσταση της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας. Ξεχωριστό ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει η συγκρότηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), η οποία θα υποκαταστήσει τις επτά σημερινές Τοπικές Ενώσεις, που λειτουργούν στους αντίστοιχους νομούς της περιφέρειας.
Για τον έλεγχο της ΠΕΔΚΜ έχουν αρχίσει ήδη οι πρώτες ζυμώσεις, παρότι παραμένουν ακόμη άγνωστα το θεσμικό πλαίσιο της συγκρότησής της και ο τρόπος εκλογής της διοίκησης. Όλα αυτά θα ρυθμιστούν με νομοθετική διάταξη, την οποία θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης πιθανότατα στις αρχές του νέου χρόνου.
http://parapolitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου