Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Στην Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων ο Μ. Τρεμόπουλος

Στην Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων κλήθηκε και εμφανίστηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Τρεμόπουλος, ύστερα από καταγγελία του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, για παράνομη ανάρτηση πανό έξω από τις Σέρρες.
 Αντίστοιχες καταγγελίες, κατά του κ. Τρεμόπουλο, έγιναν για τις παρατάξεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ για την Περιφέρεια, καθώς και για την παράταξη του δημάρχου Σερρών, ενώ τα σχετικά πρόστιμα φτάνουν για κάθε μία περίπτωση τις 100.000 ευρώ.
Ο κ. Τρεμόπουλος υποστήριξε ότι καθώς η απόφαση της διακομματικής επιτροπής για την κατανομή του διαφημιστικού χώρου στο Δήμο Σερρών πρέπει να είναι ομόφωνη, εμφανίστηκε πρακτικό από συνεδρίαση της επιτροπής στις 3 Νοεμβρίου στο οποίο έχει πλαστογραφηθεί από δημοτικούς υπαλλήλους η υπογραφή της υποψήφιας της παράταξης της «Οικολογίας Αλληλεγγύης».
Με τον τρόπο αυτό έγινε, όπως είπε, η κατανομή του διαφημιστικού χώρου και δόθηκαν σε άλλες παρατάξεις οι προνομιακοί χώροι. Ο κ. Τρεμόπουλος έκανε λόγο για παρωδία και νομιμοφανή δίωξη.
Στην Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων προσήλθαν επίσης οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Τάσος Κουράκης και ο εκπρόσωπος της παράταξης της υποψήφιας περιφερειάρχη Ασημίνας Ξηροτύρη, Αδάμ Δράγας.
Από τους παραπάνω, όσοι υποψήφιοι δεν αντιμετωπίζουν καταγγελίες εξέφρασαν στους υπόλοιπους τη συμπαράστασή τους. Όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή δεν εξέδωσε την απόφασή της και επιφυλάχθηκε για τη δημοσιοποίησή της μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για τον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Τρεμόπουλος κάλεσε τους πολίτες να καταδικάσουν την πολιτική του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ενώ ο κ. Κουράκης σημείωσε ότι ο συνδυασμός του αποφάσισε να μην υποστηρίξει κανέναν από τους υποψηφίους που στηρίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα.
Π.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου