Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Σκοπιανή διαφήμιση Μπουτάρη!

Το statesmen.gr δεν διακατέχεται από κανένα σύνδρομο ξενοφοβίας ή «πατριωτικού» παραληρήματος. Αντίθετα, όπου θεωρεί ότι, η υστερία και ο φανατισμός ανακόπτουν την ελεύθερη σκέψη και τον πολιτισμένο διάλογο, προσπαθεί να αντιπαραθέσει τη λογική. Αυτό πράξαμε και στην περίπτωση του Μητροπολίτη Άνθιμου, του οποίου τη στάση και τη συμπεριφορά-όχι τον ίδιο- χαρακτηρίσαμε απαράδεκτη.
Με την ίδια λογική αλλά και εθνική ευαισθησία, θεωρούμε απαράδεκτη την προβολή της υποψηφιότητας Μπουτάρη από συγκεκριμένο Μέσο της FYROM. Ενδεχομένως να βρεθούν φωνές που θα πουν «ε, δεν χάλασε και ο κόσμος». Εάν ήμασταν Ελβετία, ίσως να περνούσε και από το δικό μας μυαλό παρόμοια σκέψη. Δεν είμαστε όμως, και μάλιστα, κάτω από τα ισχύοντα γεωπολιτικά δεδομένα, ούτε κι αν ήμασταν Ελβετία θα αφήναμε να συμβεί κάτι ανάλογο.
Δηλαδή, ένας υποψήφιος Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης να διαφημίζεται από το Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων των Σκοπίων.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, η προβολή έγινε εν αγνοία του υποψηφίου τον οποίο στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά. Ελπίζουμε ότι αποτελεί προβοκάτσια σε βάρος του. Ωστόσο, προκαλεί απορίες και ερωτηματικά η στάση του, και κυρίως το γεγονός ότι, πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν οι θέσεις του επί του συγκεκριμένου θέματος τον έχουν φέρει απέναντι στη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων. Θεωρούμε ότι πρέπει να δώσει εξηγήσεις, έστω κι αν οι εντυπώσεις είναι σε βάρος του.
http://www.statesmen.gr/10410/politiki/boutaris-fyrom_11-11-2010.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου