Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Με "βούλα" Καλλικράτη

"δικαίωση" πολιτών
Ειδικό πρόγραμμα αποτελεσματικότερης κατοχύρωσης των πολιτών - καταναλωτών ώστε με διαδικασίες εξπρές "να βρίσκουν το δίκιο τους" κατά τις συναλλαγές, είναι σε εξέλιξη με αφορμή και τις νέες αρμοδιότητες στις Περιφέρειες και του Δήμους, με το σύστημα Καλλικράτης.
Στο πλαίσιο ανασχεδιασμού των σχετικών διαδικασιών και με αφορμή δημόσια διαβούλευση που πρόκειται να αρχίσει -και σε επίπεδο ΕΕ- σύντομα αναμένονται πρωτοβουλίες από τις υπηρεσίες συναρμόδιων υπουργείων (Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Δικαιοσύνης)και εκχώρηση αρμοδιοτήτων στη τοπική αυτοδιοίκηση και την περιφέρεια.
Ο ανασχεδιασμός, τονίζεται, κρίνεται απαραίτητος, με τις συνθήκες που διαμορφώνομαι στην αγορά σε περίοδο κρίσης αλλά και με τις ανατιμητικές τάσεις που επικρατούν για διάφορες ανελαστικές (υποχρεωτικές) δαπάνες, για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
Σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του ρόλου του καταναλωτικού κινήματος προτείνεται να θεσμοθετηθούν διευκολύνσεις για ταχεία και χωρίς υπερβολικές δαπάνες εξωδικαστική επίλυση διαφορών.
Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.ota.gr/article/45797.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου