Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Και η κάλπη έτεκεν…

Τα αποτελέσματα των σταυρών που πήραν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι προσπαθήσαμε να πάρουμε από το Πρωτοδικείο, αφού στην ενότητα της Κηφισιάς ακόμα αγνοούμε τους σταυρούς από 16 τμήματα.
Όλοι οι σταυροί βρίσκονταν στο Πρωτοδικείο από την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, αλλά δεν ήταν ακόμα κοινοποιήσιμοι, αφού όπως μας διευκρίνισαν στο αρμόδιο γραφείο ότι δεν είναι τοιχοκολλημένο δεν είναι και επίσημο. Τώρα τι θα μπορούσε να αλλάξει από την οθόνη του κομπιούτερ, όπου φαίνονταν οι σταυροί, μέχρι την εκτύπωση και την τοιχοκόλληση δε διευκρινίστηκε. Στάθηκε δε αδύνατο να εκμαιεύσουμε πότε αυτοί θα τοιχοκολλούνταν. Με δεδομένο βέβαια ότι και την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, υπήρχε και στάση εργασίας, ελπίζουμε να καταφέρουμε στο επόμενο φύλλο μας να έχουμε επιτέλους τα επίσημα αποτελέσματα.
Μάλιστα στο Πρωτοδικείο, ο δικαστικός λειτουργός θύμωσε όταν άκουσε «να δούμε τους σταυρούς από αυτούς που εκλέχθηκαν». «Και πού ξέρετε ποιοι εκλέχθηκαν;» απόρησε για να συνεχίσει ειρωνικά.
«Είσαστε και δημοσιογράφοι. Έχετε διαβάσει τον Καλλικράτη;» Και όταν κάποιος υποψήφιος ανέφερε ότι ούτε οι υποψήφιοι δεν έχουν καθίσει να διαβάσουν ολόκληρο το νόμο τον αποπήρε και αυτόν «Μόνο να βάζετε υποψηφιότητα ξέρετε». Βέβαια δεν ξέρουμε τι έχει περάσει ο άνθρωπος τις ημέρες αυτές όπου ο κάθε υποψήφιος θέλει να μάθει τους σταυρούς του και μπορεί να τα βάζει και με τους υπαλλήλους όταν δεν του αρέσει το νούμερο ή όταν βρίσκει λάθος τη σειρά. Γεγονός πάντως είναι ότι δε χρειάζεται να έχεις διαβάσει όλο το νέο νομοσχέδιο για να υπολογίσεις, όταν βεβαίως ξέρεις το σύνολο των σταυρών, ποιοι είναι οι εκλεγμένοι, εκτός αν προκύψουν αλλαγές λόγω ενστάσεων. Απλή λογική χρειάζεται, αν εξακολουθεί η δημοκρατία να θεωρεί ότι όποιον έχουν ψηφίσει οι περισσότεροι αυτός εκλέγεται. Ίσως και αυτό βέβαια να ενδέχεται να αλλάξει σε μελλοντικό νομοσχέδιο. Από όσο ξέρουμε δεν έχει συμβεί με τον Καλλικράτη.
Δεν πρέπει βέβαια να παραβλέψουμε τις ενστάσεις για τις οποίες ο «Καλλικράτης» δίνει πολλούς λόγους να γίνουν.
Τέλος να προσθέσουμε ότι περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για τους τοπικούς συμβούλους της Κηφισιάς, Ερυθραίας και Εκάλης που θα ορκιστούν και αυτοί με την αλλαγή της χρονιάς και αποτελούν τον καινούργιο θεσμό του Καλλικράτη.
Έτσι λοιπόν ελπίζουμε στην επόμενη έκδοση της «Κηφισιάς» να είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε για τους σταυρούς που καταμετρήθηκαν σε κάθε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο.
http://www.kifisianews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1193&Itemid=28




Συμφωνα με το ιστολόγιο http://nea-kifisia-adames.pblogs.gr/ η τελική κατάταξη της σταυροδοσίας
 στο Δήμο Κηφισιάς και για την ενότητα της Κηφισιάς είναι:

Από τον συνδυασμό του Δημάρχου κ. Ν. Χιωτάκη:
1) Αννα Κορογιαννάκη 1297
2) Βασίλης Ξυπολυτάς 1155
3) Γεώργιος Παπαδόπουλος 1085
4) Ασπασία Βλάχου 1035
5) Μαρία Κεφαλά 1025
6) Ευάγγελος Αυλήτης 1012
7) Ανέστης Νικολέλης 1012
8) Εμμανουήλ Κουρμαδιάς 777
9) Νικόλαος Παναγιώτου 710
10) Ιωάννης Διονυσιώτης 630
11) Ευάγγελος Σιδέρης 626
12) Ελέυθερία Λιαπάκη 622
13) Βασιλική Παπαδημητρίου 604
14) Αγγελική Πιτίδη 594
15) Τηλέμαχος Τσιλιγκίρης 497

Από τον συνδυασμό του Βασιλη Βάρσου:
1) Βασίλης Βάρσος
2) Γεώργιος Τσούλος 809
3) Σπυρίδων Μούρκος 714
4) Ιωάννης Σούρπης 514
5) Περικλής Καραγιαννάκης 464

Από τον συνδυασμό της Αγγελικής Συνοδινού:
1) Αγγελική Συνοδινού
2) Γεώργιος Σκορδίλης 699
Από τους άλλους συνδυασμούς οι κ.κ.:
Βασιλική Σπηλιωτοπούλου, Παναγιώτης και Βασίλης Κανακάκης, Χριστίνα Κοσμά & Νίκος Σφαντός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου