Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

                             Ν. Κακλαμάνης:
   Η κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της


Έκκληση στην κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε πριν από λίγες μέρες σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του κράτους για δαπάνες των ΟΤΑ απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Κακλαμάνης είπε: «Πριν λίγες ημέρες δυο υπουργοί της κυβέρνησης οι κ.κ. Ι. Ραγκούσης και Γ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωναν γραπτά και ενυπόγραφα την ΚΕΔΚΕ, ότι η κυβέρνηση υιοθέτησε την πρόταση της ΚΕΔΚΕ σχετικά με το ύψος των Κ.Α.Π. (χρηματοδότηση του κράτους για ανελαστικές δαπάνες των ΟΤΑ, κυρίως μισθοδοσία) δηλαδή περίπου 201 εκατομ. ευρώ κάθε μήνα. Αντ’ αυτού για μία ακόμη φορά το 2010 οι Κ.Α.Π. του Απριλίου αν και βρισκόμαστε στις 22 του μήνα δεν έχουν καταβληθεί μέχρι στιγμής (14.00 ώρα) και η προφορική ενημέρωση που έχουμε είναι ότι και αυτή τη φορά θα είναι μειωμένοι κατά 40 έως 50 εκατομ. ευρώ".
Ο κ. Κακλαμάνης προσθέτει ότι την ίδια στιγμή θεσμικές και μη επιτροπές στο υπουργείο Εσωτερικών συνεδριάζουν για τον «Καλλικράτη» κάτω από την σκιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
"Η κατάσταση θυμίζει θέατρο του παραλόγου και υπενθυμίζω ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί περεταίρω μείωση των θεσμοθετημένων πόρων της (μέχρι στιγμής η μείωση των Κ.Α.Π. αγγίζει το 21%) και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να αποδεχθεί διοικητική μεταρρύθμιση που θα είναι είτε κατώτερη είτε μη σύμφωνη με τις προϋποθέσεις που ομόφωνα η ΚΕΔΚΕ έχει προτείνει" τονίζει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου