Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Επιστολή πρ. ΕΝΑΕ στον υπ. Εσωτερικών


Στο εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων που σήμερα εργάζονται στις νομαρχίες και αναμένεται να ενταχθούν στο νέο θεσμό, σύμφωνα με τον "Καλλικράτη", αναφέρεται με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ.
Συγκεκριμένα ο κ. Δράκος στην επιστολή του σημειώνει ότι " είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρξει σαφές θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα κατοχυρώνει πλήρως τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των υπαλλήλων. Πρέπει να προβλεφθεί ρητά ότι οι υπάλληλοι διατηρούν το ίδιο εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς και ότι δεν θα υποστούν μείωση στα επιδόματα και στις κάθε είδους συνολικές αποδοχές που ελάμβαναν στον φορέα προέλευσής τους. Ήδη στο πλαίσιο των αναγκαστικών μετατάξεων επιβάλλονται στους υπαλλήλους ριζικές αλλαγές στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, αφού καλούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε έναν νέο φορέα, διανύοντας συχνά σημαντικές αποστάσεις, γεγονός που επιφέρει ανατροπές και διαταραχές στην οικογενειακή τους ζωή και στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους".
Στην επιστολή τονίζονται ακόμη τα εξής: "Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση να πληρώσουν το …μάρμαρο του "Καλλικράτη". Γι' αυτό και καλούμε την Κυβέρνηση να δεσμευθεί στο έκτακτο συνέδριο της ΕΝΑΕ, στις 5 και 6 Μαΐου 2010, ότι οι μετατασσόμενοι δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα επιδόματα και τις κάθε είδους αποδοχές τους. Αντίθετα, οι όποιες μισθολογικές εξισώσεις, όπου απαιτηθούν, θα πρέπει να γίνουν προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω. Η ΕΝΑΕ θα βρεθεί στο πλευρό των εργαζομένων και θα αγωνιστεί για να στηρίξει τα δίκαια αιτήματά τους, ζητώντας ξεκάθαρες εγγυήσεις από την Κυβέρνηση".

22 Απριλίου 2010
http://www.ota.gr/article/41738.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου