Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Συνεδρίασε η Επιτροπή Θεσμών της ΚΕΔΚΕ

Την ανάγκη οικονομικής υποστήριξης του σχεδίου «Καλλικράτης» υπογράμμισε κατά τη συνεδρίασή της στον Πολύγυρο Χαλκιδικής η Επιτροπή Θεσμών της ΚΕΔΚΕ.
Η επιτροπή, όπως τόνισε ο πρόεδρός της Γιώργος Μαστοράκος, θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ να ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών να προβεί σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις ώστε να προχωρήσει ομαλά η εφαρμογή του σχεδίου στις αρχές του 2011.
Σε αυτές τις ρυθμίσεις περιλαμβάνονται ο ορισμός των κονδυλίων που θα συνοδεύσουν τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους, η αλλαγή της πρόβλεψης του ασυμβίβαστου για την ιδιότητα του δημάρχου και την επαγγελματική του δραστηριότητα και η ρύθμιση της εργασιακής ασφάλειας των απασχολούμενων σε δημοτικές επιχειρήσεις που θα μετασχηματιστούν.
Εξάλλου, με αφορμή την πραγματοποίηση της σύσκεψης στον Πολύγυρο, το λόγο έλαβαν πολλοί δήμαρχοι δήμων της Χαλκιδικής, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα των περιοχών τους. Συγκεκριμένα, έθεσαν ζήτημα χρηματοδότησής τους καθώς, όπως είπαν, η χρηματοδότηση αυτή υπολογίζεται με βάση την απογραφή του πληθυσμού και αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν από τη μεγάλη τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική.
http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=4788721775395049280

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου