Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Μόνο το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει τον «Καλλικράτη»

Μόνη της η κυβερνητική παράταξη αναμένεται να ψηφίσει τον «Καλλικράτη», αφού κατά τη χθεσινή πρώτη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τα κόμματα της αντιπολίτευσης τάχθηκαν κατά των νέων συνενώσεων των δήμων.
Ωστόσο και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Π. Ασπραδάκης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Ι. Κουτσούκος κ.ά.), με αφορμή τις τοπικές αντιδράσεις, κατέθεσαν επιμέρους αντιρρήσεις για το χωροταξικό.
Αλλά και η Ν.Δ. δεν διατήρησε ενιαία γραμμή, καθώς ο βουλευτής Λακωνίας Γρ. Αποστολάκος (πρόσκειται στην Ντόρα Μπακογιάννη) δήλωσε ότι «επιφυλάσσεται επί της αρχής», ενώ λίγη ώρα πριν και η κ. Μπακογιάννη δεν αποσαφήνισε αν θα το καταψηφίσει.
Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης επέμεινε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί προϊόν σύνθεσης, καθώς η κυβέρνηση έπειτα από πολύμηνη διαβούλευση αποδέχτηκε το 95% των προτάσεων της ΚΕΔΚΕ.
Σ' ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Χρ. Ζώης από τη Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κάνει ένα άλμα στο κενό».
Ο Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι χρυσοποίκιλτα ντυμένο για να είναι αθέατες οι αντιλαϊκές ρυθμίσεις, ενώ ο Ν. Τσούκαλης (ΣΥΡΙΖΑ) έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας κάποιων διατάξεων και προέβλεψε ότι οι συνενώσεις των δήμων θα δημιουργήσουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=163730

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου