Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Διαμαρτυρίες για τον "Καλλικράτη"
Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν πολλοί αιρετοί και φορείς αυτοδιοίκησης, που διαφωνούν με το χωροταξικό του σχεδίου "Καλλικράτης" για τη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας.
Ειδικότερα, διαδήλωσαν ο δήμος Ελληνικού, που αρνείται να συνενωθεί με την Αργυρούπολη, ο δήμος Αμφίκλειας, που αρνείται να δεχθεί ως έδρα του νέου Καλλικράτειου δήμου την Κάτω Τιθορέα, ο δήμος Καστελίου, που αρνείται να ενωθεί με το Ηράκλειο, ο δήμος Μυκηνών, που διαμαρτύρεται για την υπαγωγή του στον δήμο Αργους, οι δήμοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, αλλά και οι δήμοι Βασιλικής στα Ιωάννινα, Καστανιάς και Παληοκάστρου.
«Όχι» σε έναν δήμο «γίγαντα», είπαν το πρωί και οι κάτοικοι της Κύμης, που απέκλεισαν τη γέφυρα της Χαλκίδας και ακολούθως, επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία, προκειμένου να συμμετάσχουν σε διαδήλωση έξω από τη Βουλή. Οι κάτοικοι της Κύμης διαμαρτύρονται, καθώς -όπως υποστηρίζουν- με τον νέο Καλλικράτειο δήμο δημιουργείται μία αυτοδιοικητική μονάδα μεγάλης έκτασης, η οποία θα περιλαμβάνει τουάχιστον 100 χωριά και θα εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μπροστά από το δημαρχείο της Μενεμένης στη δυτική Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν, επίσης το πρωί, κάτοικοι και εργαζόμενοι των δήμων Ευόσμου, Αμπελοκήπων, Ελευθερίου Κορδελιού και Μενεμένης, αντιδρώντας στο σχέδιο «Καλλικράτης».
«Απαιτούμε ίση μεταχείριση με τους δήμους της Αθήνας. Όχι άλλα μέτρα και σταθμά. Να τηρηθεί το πληθυσμιακό όριο σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μενεμένης, Γιώργος Ακτσελής.
Οι δήμαρχοι ζητούν τη συνένωση των δήμων Ελευθερίου Κορδελιού και Μενεμένης και τη μη συνένωση των δήμων Ευόσμου και Αμπελοκήπων, που είναι ήδη μεγάλοι και έχουν πληθυσμό πάνω από 25.000 κατοίκους.
Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες από τους κατοίκους της Νεάπολης. Ο Δήμος Νεάπολης (που αριθμεί 31.000 κατοίκους), πρόκειται να συνενωθεί με τους δήμους Συκεών, Αγίου Παύλου και Πεύκων.
Με «μουσική» διαμαρτυρία αντέδρασαν χθες οι κάτοικοι του δήμου Βελβεντού, του νομού Κοζάνης, με αιτήματα για «αυτόνομο» και «ανεξάρτητο» Δήμο.
AΠΕ - 26 Μαϊου 2010 (15:34 UTC+2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου